Angst kan je leven beheersen. Mensen met angststoornissen lijden vervolgens erg onder de druk van de angst, die ze ervaren. Lees hier meer over hoe zij deze angst ervaren en hoe jij je partner met angst kan helpen, begeleiden,...

1. Je partner is meer dan enkel angstig.

Ondanks je partner aan een angststoornis lijdt, is je partner meer dan zijn/haar angst. Angst overheerst waarschijnlijk je partner zijn/haar leven en jouw leven, maar er zijn ook momenten dat hij/zij niet angstig is. Er zijn nog steeds momenten, waarop je partner niet geconsumeerd wordt door angst. Als je je partner met angst wil helpen, is het leuk om deze aan te geven dat hij/zij meer is dan zijn/haar angststoornis. Door nog steeds te kunnen genieten van elkaar, zal jullie band des te veerkrachtiger zijn voor als er een moeilijkere periode komt.

2. Ze zijn vaak moe.

Angst put je uit. Als je een partner met angst hebt, kan het zijn dat hij/zij vaak vermoeid is en dus minder zin heeft om iets te ondernemen. Zo komt angst ook samen voor met depressie. Rust is bijgevolg dus belangrijk bij iemand met een angststoornis. Des te meer je rust, des te bestendiger je bent.

3. Ondanks de angst, kunnen ze nog steeds met je communiceren.

Mensen met angst weten vaak dat hun angst irrationeel is en kunnen goed communiceren over hoe ze zich voelen. Het uitwisselen van deze gedachten en gevoelens zijn een nuttig onderdeel van een goede verstandshouding. Probeer dus naar je partner met angst te luisteren omtrent hoe hij/zij zich voelt. Je kan hem/haar vervolgens ook je eigen gevoelens en gedachten vertellen.

Mijn Kwartier ondersteunt je!

Heb je een partner met angst? Dan kan hij/zij zich inschrijven voor het online programma Mijn Kwartier. Het programma is een online therapeutisch programma, dat je dagelijks van thuis uit begeleidt je angst aan te pakken!

Wil je graag weten welke angst symptomen je ervaart? Dan kan je hier de gratis angst test afleggen.