Paul Koeck

 

Dr. Paul Koeck studeerde geneeskunde, filosofie en sportgeneeskunde aan de KUL. Na zijn opleiding aan de 'Vlerickschool voor Management' vormde hij zich in systeemcoaching, oplossingsgerichte  therapie (Korzibsky) en hypnotherapie in Europa en de V.S.

Hij vestigde zich eerst als geneesheer te Antwerpen en al gauw ging zijn aandacht van therapie naar bedrijfscoaching. Hij geraakte geïntrigeerd door de vraag hoe mensen en systemen de vicieuze cirkel van negatieve stress en inefficiëntie kunnen doorbreken. Snel groeide het besef dat efficiënte therapeutische strategieën ook in het bedrijfsleven hun toepassing konden vinden, niet alleen voor het oplossen van problemen, maar ook voor het ontwikkelen van leiderschapscompetentie. Gesteund door de grondleggers van de Systeemtherapie in de V.S. en door de positieve feedback op zijn lezingen op internationale wetenschappelijke congressen, ontwikkelde hij zijn eigen model 'Solution Focused Management™'. Al gauw evolueerde SFM tot een algemeen model voor veranderingsmanagement, dat ondertussen aan verschillende universiteiten gedoceerd wordt.

Paul Koeck is algemeen directeur en oprichter van COACHTEAM® en van het Centrum voor Stressbegeleiding. Hij is als trainer, coach en consultant gespecialiseerd in het begeleiden van veranderingsprocessen bij bedrijven, organisaties, teams en individuen. Hij gaf lezingen op verschillende internationale wetenschappelijke congressen en aan verschillende universiteiten over zijn model SFM, Stressmanagement en Solution Focused Coaching & Leadership. Coachteam ® groeide uit tot een international bedrijf dat wereldwijd leiders in organisaties, teams en bedrijven begeleidt in het uitbouwen van hun oplossingsgericht leiderschap en coaching en het opbouwen een oplossingsgerichte bedrijfscultuur. Daarnaast worden ook initiatieven voor een persoonlijke coaching gelanceerd naar de individuele persoon. De derde pijler van Coachteam® is oplossingsgerichte psychotherapie om mensen te helpen met allerlei stressgebonden problemen zoals burn-out, angst, depressie, hyperventilatie, paniek, fobieën, verslaving en vele lichamelijke of psychosomatische klachten.

Contactgegevens voor begeleiding

Dr. Paul Koeck, Amerikalei 39, 2000 Antwerpen,
► E-mail naar: ArtsInNood (@) MijnKwartier (punt) be
► Bel via (03) 237.98.98 enkel op werkdagen van 14:00 tot 17.00 uur
► Website met recentste info: MijnKwartier.be/Arts-In-Nood  
► Individuele begeleiding mogelijk na contact (vanaf mei 2022)

Mijn Kwartier

Als vierde pijler ontwikkelde Coachteam een baanbrekend oplossingsgericht online zelfhulp programma via het internet om mensen te begeleiden in het oplossen van stress, burn-out, depressie, angst, hyperventilatie en verslavingen aan o.a. alcohol, nicotine, cafeïne, gokken internetverslaving of eetverslavingen. Informatie over dit programma vindt u hier op deze site. 

Je kan de gratis zelftest doen door te klikken op: 

Na de zelftest vind je ook een kort filmpje met meer uitleg over het dagelijkse online zelfhulpprogramma 'MijnKwartier.be', indien je daar interesse in hebt
 1. De meeste deelnemers deelnemer zijn tevreden en klachtenvrij in 21 dagen, m.a.w. scoren opnieuw in de groene zone op onze test*, 
 2. en behouden gemiddeld hun resultaten gedurende de volgende jaren na het beëindigen van het programma.
 3. Een groot deel onder hen (ongeveer 25%) al na één week omdat de stressscores snel afnemen terwijl je levenstevredenheid snel toeneemt, zoals je hieronder kan lezen.
Dit blijkt uit een studie op meer dan 10.000 deelnemers, gevolgd door een levenslange opvolging van de deelnemers, nu reeds gedurende meer dan 6 jaren. Deze studie werd voorgesteld op verschillende internationale medische en psychologische wetenschappelijke congressen. Hieronder meer details over hun evolutie.

De gemiddelde stressdaling tijdens het volgen van het programma bedraagt
 • - 27% na 7 dagen,
 • - 37% na 14 dagen
 • - 57% na 21 dagen
 • - 60% na 30 dagen
 • - 70% na 49 dagen
De gemiddelde stijging in de tevredenheid over zichzelf en hun levenskwaliteit is:
 • +20% na 7 dagen
 • +30% na 14 dagen
 • +40% na 21 dagen


* Voor de statistici: Deze cijfers weerspiegelen de mediaan
Na enkele weken zal je merken dat
 1. je optimistischer en energieker zal zijn,
 2. je oplossingsgerichter zal denken en
 3. je anders met moeilijkheden om zal kunnen gaan.
 4. je minder gespannen zal zijn.
 5. je hetgeen wat tegenslaat beter zal kunnen relativeren, in perspectief plaatsen en nieuwe oplossingen ervoor vinden.
 6. je van je omgeving te horen zal krijgen dat je anders reageert op bepaalde zaken.
 7. je zal beginnen te leven zoals jij het zelf wenst.

Dit komt omdat
 1. dit dagelijkse zelfhulpprogramma 'Mijn Kwartier' je helpt je jezelf te helpen, via 30 dagen dagelijkse mentale training
 2. je zelf oplossingsgerichter leert reflecteren, gericht door onze oplossingsgerichte vragen.
 3. je hierdoor zelf betere keuzes leren maken in een eerste stadium.
 4. je vervolgens dagelijks je je eigen nieuwe keuzes zal leren maken en uitvoeren - gesteund door dit programma
 5. je dit 'zelf kiezen' zal leren inoefenen tot duurzame gezonde gewoontes die leiden tot een beter leven!
 6. wij je in dit programma niet loslaten tot jij hebt leren leven zoals jij zelf wenst.

Je ontwikkelt een leven vol nieuwe gewoontes die leiden tot meer levensvreugde & tevredenheid en minder stress of negativiteit.
Het programma biedt je:
 1. Dagelijks 15 minuten gepersonaliseerde zelfhulp online
 2. Wekelijks video's met uitleg, theorie en tips door een arts
 3. Wekelijks nieuwe praktische oefeningen
 4. Wekelijks korte eenvoudige opdrachten
 5. Wekelijks grafieken met je vooruitgang
 6. Wekelijks een evaluatie met verslag voor uw arts
 7. Wekelijks begeleidde steun van een steunfiguur, indien je wil : familie, partner, vriend(in)
Enkele voorbeelden van deelnemers:
 1. Een deelneemster die het programma enkele jaren geleden volgde tijdens haar burn-out, vertelde me dat ze dankzij de zelfreflexie tijdens dit programma tot de beslissing was gekomen haar eigen bedrijf op te starten.
 2. Een moeder van drie kwam in een burn-out terecht tijdens een intens drukke periode in haar carrière als manager en vertelde me in een video-interview hoe het zelfhulpprogramma haar geholpen heeft.
 3. Een journalist van Psyche en Brein volgde dit programma gedurende een maand om erover te kunnen schrijven, en was verrast toen zijn vriendin hem er na 2 weken op attent maakte dat ze hem nog nooit zo rustig had gezien terwijl hij op dat moment 8 belangrijke deadlines voor zich had.
 4. In zijn bestseller 'Borderline times' beval Prof. Drik De Wachter dit programma aan voor mensen die op zoek zijn naar effectieve zelfhulp.
Omwille van privacy en beroepsgeheim worden de meeste voorbeelden anoniem weergegeven. Sommige ervaringen vind je wel terug op deze website in de vorm van een interview of video.

Wetenschappelijke referenties

Onze uitzonderlijke en duurzame resultaten werden opgemerkt door o.a.:
 • TEDx
 • De medische pers zoals o.a. Artsenkrant en Specialistenkrant
 • 'World Psychiatry Congress 2017' in Berlijn
 • 'European Brief Therapy Conference' in San Fransisco, San Diego in Phoenix en in Anaheim (2018, 2016, 2015, 2014)
 • 'Congrès Français de psychiatrie 2017' in Lyon
 • 'Vlaams congres voor geestelijke gezondheidszorg' in België (2018, 2016, 2014)
Ons online zelfhulpprogramma helpt even goed CEO's, celebrities en bedrijfsleiders als studenten, professionals en andere mensen zoals jij en ik om opnieuw te leven zoals je wilt leven. Het programma werd 100% ontwikkeld door artsen wiens roeping het is om mensen te helpen gezond en tevreden te leven.