Waarschijnlijk wist je dit al, maar iemand met depressie heeft nu niet bepaald een hoog libido. Als je depressief bent, zakt je zelfbeeld en heb je niet veel zin meer om nog maar iets te ondernemen. Dan moet je je maar eens inbeelden hoe sex moet zijn voor deze mensen. Sex wordt als een soort opdracht voor mensen met depressie.

Er bestaan verschillende artikelen, die de symptomen van depressie opsommen. Bijna altijd zal je een verminderd libido zien staan tussen deze artikelen. Maar hoe doe je nu iemand met een verminderd libido zin krijgen in sex? Bovendien is sex een onderwerp, waar vaak ruzie over gemaakt wordt. De ene wil meer sex, de andere wil minder. Bij veel mensen met depressie is zelfs het hebben van sex een hele opdracht.

Verminderd libido? Hoe doe ik mijn partner met depressie zin krijgen?

Allereerst is het nuttig om te beseffen dat het niet aan jou ligt. Veel mensen denken dat, als hun partner minder zin heeft in sex, zij niet meer aantrekkelijk zijn of dergelijke. Des te meer je het verminderd libido van je partner interpreteert als jouw fout, des te gemakkelijk het zal zijn om je te verplaatsen in zijn/haar situatie. Waarom is dit belangrijk? Vaak kan begrip en een luisterend oor al veel helpen bij depressie. Steun is namelijk erg belangrijk.

Natuurlijk kan jij niet zomaar een depressie van je partner alleen oplossen. In sommige gevallen, als het gaat om een lage vorm van depressie, kan dit volstaan. In veel gevallen is echter een bijkomende behandeling nodig. Mijn Kwartier biedt zulke behandeling aan. Het programma werd ontwikkeld door artsen en psychologen en biedt een therapeutische behandeling voor depressie aan, die je kan volgen van thuis uit. Dagelijks begeleidt het programma je je symptomen van depressie en dus ook verminderd libido aanpakken.

Wil je graag weten in welk mate jij last hebt van een verminderd libido of andere depressie symptomen? Leg dan hier de gratis depressie test af!