Zelf je tinnitus/oorsuizen
aanpakken vanuit je huis 

Mensen met stress, vermoeidheid, angst, spanning, depressie of burnout hebben vaak ook last van oorsuizen of tinnitus. Oorsuizen kunnen echter ook zo verlammend zijn dat het ervaren wordt als het ergste symptoom.

Tinnitus kan ook het enige probleem zijn. Om die redenen hebben wij van Mijn Kwartier deze pagina aangemaakt specifiek over tinnitus en oorsuizen. 

Mijn Kwartier is het online herstelprogramma dat is ontwikkeld door Dr. Paul Koeck om de meest effectieve therapeutische inzichten en begeleiding toegankelijk te maken voor een breder publiek zonder wachttijden.

Het programma bevat acht modules waarin je leert om tinnitus en oorsuizen zelf aan te pakken. Het programma kan jou dus helpen om beter met tinnitus om te gaan als dit je enige klacht is en ook als het oorsuizen samengaat met andere klachten zoals stress. 
 

Oorsuizen direct aanpakken via kennis en oefeningen

Tinnitus of oorsuizen is medisch moeilijk te behandelen. In de modules leer je je hersenen herprogrammeren zodat ze minder aandacht gaan besteden aan het oorsuizen waardoor het langzaam naar de achtergrond verdwijnt. 

Na het volgen van de eerste drie modules weet je meer over tinnitus en oorsuizen, over het herprogrammeren van je hersenen en over geluidstherapie. Je bent dan ook al gestart met korte effectieve dagelijkse oefeningen en merkt de eerste verbeteringen.

Vervolgens kan je ervoor kiezen om verder te oefenen met vijf extra modules. In deze modules ga je aan de slag met verdiepende praktijkoefeningen. Na het volgen van deze modules zal je weten wat je allemaal zelf kan doen en beter om kunnen gaan met je tinnitus of oorsuizen.

Je werkt aan deze modules door middel van één kwartier per dag. De modules zijn online vanaf je telefoon of laptop te volgen. Hieronder zijn screenshots te zien van het basisprogramma waar de modules over tinnitus en oorsuizen onderdeel van zijn. Je kan zelf kiezen of je alleen de modules over oorsuizen wil volgen of ook andere modules.  

 

De relatie tussen tinnitus en stress

Oorsuizen is vaak niet het gevolg van stress. Stress verergert wel de last van oorsuizen of tinnitus. Daarom kan je tijdens dit herstelprogramma zowel je stress leren beïnvloeden als je subjectieve last van oorsuizen. In veel gevallen is het zelfs ook mogelijk om deels het objectieve oorsuizen te beïnvloeden.

Je kan zelf kiezen of je alleen de modules over oorsuizen wil volgen of ook andere modules. Er zijn zeven modules die je helpen om stress beter onder controle te krijgen op duurzame wijze die past in ons moderne, drukke bestaan. Daarnaast zijn er ook modules om stressgebonden klachten aan te pakken zoals angst en spanning (11 modules), depressie of burnout (5 modules) en vermoeidheid (2 modules).

Als je graag wilt weten hoe jij scoort op spanning, angst en depressie, kan je onze wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst afnemen om te meten hoe jij momenteel scoort.

Deze zelftest is volledig gratis en vrijblijvend. Na het bekijken van je resultaten kan je ook meer informatie lezen over het gehele Mijn Kwartier programma inclusief vele reviews van deelnemers en artsen en de resultaten zoals getoond op medische congressen wereldwijd.

Ik wil eerst mijn huidige stressniveau gratis meten »

Deelnemers over de tinnitus en oorsuizen modules

Deelnemers geven aan dat de oefeningen speciaal voor oorsuizen niet altijd makkelijk zijn om uit te voeren, maar wel werken:

"Het is niet altijd even gemakkelijk is om de oorsuizing weg te krijgen adhv de oefening (vooral in het begin) maar het lukt beter en beter. "


Een andere deelnemer startte met Mijn Kwartier op een moment dat zijn oorsuizen op zijn ergst waren:

"Had ik het programma niet gehad, ik denk dat ik het niet had gehaald. Ik kon het niet aan om elke seconde geconfronteerd te worden met Tinnitus."

Sindsdien heeft hij zijn aanpak van oorsuizen aangevuld met medicatie en ook daar enige verbetering van ondervonden. Mijn Kwartier hielp hem om zijn klachten voldoende onder controle te krijgen terwijl hij de tak van medische analyse verder uitzocht.

Ik wil eerst mijn huidige stressniveau gratis meten »


Over de arts achter Mijn Kwartier:
Dr. Paul Koeck 

Als kind droomde Paul er al van om miljoenen mensen te helpen via het delen van vergaarde kennis en inzichten. Hij wist toen alleen nog niet precies hoe. Toen hij vijftien was begon hij tientallen boeken te verslinden over het menselijk brein, psychologie en hoe je mensen kan ondersteunen in het bereiken van gedragsverandering.

Als psychotherapeut hielp hij veel mensen om zichzelf weer te worden en dromen waar te maken. Hij paste ook therapeutische en stressmanagement inzichten toe om mensen in het bedrijfsleven te helpen hun ambitieuze doelen waren te maken en om bedrijven mensvriendelijker te maken. Ondanks dat hij veel plezier haalde uit 1-op-1-interactie met patiënten en tijdens coaching, knaagde nog steeds de vraag die hem al bezig hield als kind:

“Hoe kan ik helpen om de levens te verbeteren van miljoenen mensen wereldwijd? Er zitten maar 24 uren in een dag. Hoe kan ik meer mensen helpen per dag dan er uren zijn?”

Als antwoord op die vraag ontwikkelde hij Mijn Kwartier. De beste inzichten en methodes vanuit ‘live’ therapie en echte experts met de toegankelijkheid en wereldwijd bereik van online. 
Paul heeft verschillende universitaire en post-universitaire opleidingen gevolgd waaronder opleidingen over menselijk lichaam en geest (geneeskunde en sportgeneeskunde), levensaspecten (filosofie en management) en over verschillende methoden binnen de psychotherapie (o.a. oplossingsgerichte therapie, systeemcoaching en hypnotherapie).

Om op de hoogte te blijven van de laatste inzichten heeft hij ook vele congressen wereldwijd bezocht op het gebied van therapie en stressmanagement. Hij heeft ook vaak zelf presentaties, workshops en live demonstraties gegeven, onder andere over zijn eigen ontwikkelde methode Hypnotic scaling. Op deze manier heeft hij veel van de meesters in het vakgebied van psychotherapie leren kennen.

Voor de ontwikkeling van Mijn Kwartier heeft hij dan ook met deze experts gespard om tot het effectiefst mogelijke programma te komen dat vanuit huis te volgen is. Uiteraard heeft hij hiervoor ook zijn eigen kennis uit opleidingen gebruikt en zijn uitgebreide ervaring als psychotherapeut in zijn eigen praktijk en als coach in het bedrijfsleven.
Paul heeft vele jaren werkervaring als psychotherapeut van patiënten in zijn eigen praktijk. Door de tijd heen raakte hij geïntrigeerd door de vraag hoe mensen en systemen de vicieuze cirkel van negatieve stress en inefficiëntie kunnen doorbreken. Na zijn studies, richtte hij het Centrum voor Stressbegeleiding op en werd bekend als de stressspecialist van België.

Na verloop van tijd groeide het besef bij Paul dat efficiënte therapeutische strategieën ook in het bedrijfsleven succesvol toegepast kunnen worden. Hij richtte het bedrijf COACHTEAM op en ontwikkelde ook zijn eigen model op basis van gecombineerde inzichten uit geneeskunde, management, filosofie en psychologie. Dit model wordt inmiddels aan verschillende universiteiten gedoceerd.

Op dit moment is Paul met name werkzaam als psychotherapeut en als CEO en auteur van MijnKwartier
Paul is geboren en getogen in Antwerpen, België. Hij heeft veel gereisd voor zijn werk om te spreken op wetenschappelijke congressen en om kennis op te doen van de beste specialisten in het veld. Hij heeft ook periodes in het buitenland gewoond voor de uitrol van Mijn Kwartier in andere landen en talen. Paul werkt vlot in het Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Duits, en heeft noties van o.a. Italiaans, Portugees, Russisch, Esperanto en Latijn. Tussen zijn wetenschappelijke reizen door, stuurt hij zijn activiteiten aan vanuit zijn geboortestad, Antwerpen in België.

Dr. Paul Koecks TEDx presentatie over Mijn Kwartier

 
Klaar om van start te gaan?

Voor 30 dagen toegang tot Mijn Kwartier betaal je 77€. Mijn Kwartier is het enige on-line programma met bewezen resultaten.

Je betaalt veilig online, zonder zorgen, want we betalen je automatisch terug als je niet tevreden bent.


Ja! Ik wil mijn oorsuizen verminderen voor 77€ »

De registratie duurt slechts 1 minuut,
daarna heb je direct toegang.

Eerst de zelftest volgen en meer informatie krijgen over het Mijn Kwartier programma?

Ik wil eerst mijn stressniveau gratis meten »
 
 
Nog algemene vragen over het onderliggende basisprogramma?
klik op je vraag:
 1. De meeste deelnemers deelnemer zijn tevreden en klachtenvrij in 21 dagen, m.a.w. scoren opnieuw in de groene zone op onze test*, 
 2. en behouden gemiddeld hun resultaten gedurende de volgende jaren na het beëindigen van het programma.
 3. Een groot deel onder hen (ongeveer 25%) al na één week omdat de stressscores snel afnemen terwijl je levenstevredenheid snel toeneemt, zoals je hieronder kan lezen.
Dit blijkt uit een studie op meer dan 10.000 deelnemers, gevolgd door een levenslange opvolging van de deelnemers, nu reeds gedurende meer dan 6 jaren. Deze studie werd voorgesteld op verschillende internationale medische en psychologische wetenschappelijke congressen. Hieronder meer details over hun evolutie.

De gemiddelde stressdaling tijdens het volgen van het programma bedraagt
 • - 27% na 7 dagen,
 • - 37% na 14 dagen
 • - 57% na 21 dagen
 • - 60% na 30 dagen
 • - 70% na 49 dagen
De gemiddelde stijging in de tevredenheid over zichzelf en hun levenskwaliteit is:
 • +20% na 7 dagen
 • +30% na 14 dagen
 • +40% na 21 dagen


* Voor de statistici: Deze cijfers weerspiegelen de mediaan
Na enkele weken zal je merken dat
 1. je optimistischer en energieker zal zijn,
 2. je oplossingsgerichter zal denken en
 3. je anders met moeilijkheden om zal kunnen gaan.
 4. je minder gespannen zal zijn.
 5. je hetgeen wat tegenslaat beter zal kunnen relativeren, in perspectief plaatsen en nieuwe oplossingen ervoor vinden.
 6. je van je omgeving te horen zal krijgen dat je anders reageert op bepaalde zaken.
 7. je zal beginnen te leven zoals jij het zelf wenst.

Dit komt omdat
 1. dit dagelijkse zelfhulpprogramma 'Mijn Kwartier' je helpt je jezelf te helpen, via 30 dagen dagelijkse mentale training
 2. je zelf oplossingsgerichter leert reflecteren, gericht door onze oplossingsgerichte vragen.
 3. je hierdoor zelf betere keuzes leren maken in een eerste stadium.
 4. je vervolgens dagelijks je je eigen nieuwe keuzes zal leren maken en uitvoeren - gesteund door dit programma
 5. je dit 'zelf kiezen' zal leren inoefenen tot duurzame gezonde gewoontes die leiden tot een beter leven!
 6. wij je in dit programma niet loslaten tot jij hebt leren leven zoals jij zelf wenst.

Je ontwikkelt een leven vol nieuwe gewoontes die leiden tot meer levensvreugde & tevredenheid en minder stress of negativiteit.
Het programma biedt je:
 1. Dagelijks 15 minuten gepersonaliseerde zelfhulp online
 2. Wekelijks video's met uitleg, theorie en tips door een arts
 3. Wekelijks nieuwe praktische oefeningen
 4. Wekelijks korte eenvoudige opdrachten
 5. Wekelijks grafieken met je vooruitgang
 6. Wekelijks een evaluatie met verslag voor uw arts
 7. Wekelijks begeleidde steun van een steunfiguur, indien je wil : familie, partner, vriend(in)
 1. Schrijf je nu in met dit formulier
 2. Betaal nu online via één van de aanklikbare betaalmethodes zoals o.a. PayPal, kredietkaart, Ideal, Bankcontact, Maestro, Mastercard, Visa, Carte Blue . (Offline betalen is onmogelijk)
 3. Start meteen door in te loggen via de link in de e-mail die je zal ontvangen, samen met je login en paswoord. 
 4. Voeg vooraf ons e-mail adres "noreply@m.MijnKwartier.be" of  "noreply@m.MijnKwartier.nl" in je spam-filter toe te aan de lijst van 'veilige afzender' adressen! Onze e-mails worden vanaf dit adres verstuurd.
 5. Volg het programma dagelijks een kwartier tot je je goed en tevreden voelt
Enkele voorbeelden van deelnemers:
 1. Een deelneemster die het programma enkele jaren geleden volgde tijdens haar burn-out, vertelde me dat ze dankzij de zelfreflexie tijdens dit programma tot de beslissing was gekomen haar eigen bedrijf op te starten.
 2. Een moeder van drie kwam in een burn-out terecht tijdens een intens drukke periode in haar carrière als manager en vertelde me in een video-interview hoe het zelfhulpprogramma haar geholpen heeft.
 3. Een journalist van Psyche en Brein volgde dit programma gedurende een maand om erover te kunnen schrijven, en was verrast toen zijn vriendin hem er na 2 weken op attent maakte dat ze hem nog nooit zo rustig had gezien terwijl hij op dat moment 8 belangrijke deadlines voor zich had.
 4. In zijn bestseller 'Borderline times' beval Prof. Drik De Wachter dit programma aan voor mensen die op zoek zijn naar effectieve zelfhulp.
Omwille van privacy en beroepsgeheim worden de meeste voorbeelden anoniem weergegeven. Sommige ervaringen vind je wel terug op deze website in de vorm van een interview of video.

Wetenschappelijke referenties

Onze uitzonderlijke en duurzame resultaten werden opgemerkt door o.a.:
 • TEDx
 • De medische pers zoals o.a. Artsenkrant en Specialistenkrant
 • 'World Psychiatry Congress 2017' in Berlijn
 • 'European Brief Therapy Conference' in San Fransisco, San Diego in Phoenix en in Anaheim (2018, 2016, 2015, 2014)
 • 'Congrès Français de psychiatrie 2017' in Lyon
 • 'Vlaams congres voor geestelijke gezondheidszorg' in België (2018, 2016, 2014)
Ons online zelfhulpprogramma helpt even goed CEO's, celebrities en bedrijfsleiders als studenten, professionals en andere mensen zoals jij en ik om opnieuw te leven zoals je wilt leven. Het programma werd 100% ontwikkeld door artsen wiens roeping het is om mensen te helpen gezond en tevreden te leven.