De vier maturiteitsniveaus van een stress-vrij HR beleid

Niveau 1: Aandacht voor de mentale gezondheid van het individu

Mensen met chronische stressklachten komen vast te zitten in een vicieuze stresscirkel. Pijnlijke gewoontes houden hen in de cirkel en door de stress kunnen de hersenen niet goed meer de pijnlijke gewoontes herkennen én niet meer herinneren wat de gewenste gewoontes zijn die wel werken.

Mijn Kwartier leert deelnemers om:
1. Pijnlijke gewoontes te identificeren en verminderen
2. Gewenste gewoontes te herontdekken en te automatiseren

Naast de positieve effecten voor het individu, leidt dit ook tot verkorte afwezigheidsduur binnen de organisatie. Dankzij Mijn Kwartier kunnen werknemers ook hun mentale gezondheid monitoren en zelf tijdig ingrijpen waardoor uitval volledig voorkomen kan worden. 

Niveau 2: Aandacht voor de (onbewuste) invloed van de emotionele staat van het individu op het team

Tijdens de interactie tussen mensen vindt er ook altijd communicatie plaats via lichaamstaal. Dit gebeurt grotendeels onbewust en is niet tegen te houden. Dit is één van de manieren waarop de emotionele staat van een individu de werksfeer en effectiviteit van de communicatie beïnvloedt.

Prettigere en effectievere interactie vanuit 'groene modus' leidt tot verbetering van de werksfeer, de communicatie en de samenwerking.

Niveau 3: Speciale aandacht voor de leidinggevende en diens invloed op het team

Bij maturiteitsniveau 3 worden leidinggevenden extra ondersteunt zodat zij gesprekken met hun teamleden voeren 'vanuit het groen', zelfs wanneer deze teamleden (tijdelijk) zelf 'in het rood' zitten aan het begin van het gesprek of tijdens het gesprek 'in het rood' raken.

Onderstaande animatie toont in anderhalve minuut hoe (chronische) stressklachten bij leidinggevenden en/of werknemers kunnen leiden tot verspreiding van een ‘rode emotionele staat’ op de werkvloer

Niveau 4: Verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling op stressvrije wijze ondersteunen voor medewerkers en leidinggevenden

Veel organisaties bieden mogelijkheden tot verdere professionele ontwikkeling. Bij maturiteitsniveau 4 wordt verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling op stressvrije wijze ondersteunt.

Dit betekent dat medewerkers worden ondersteunt in erachter komen welke verdere groei voor hen nuttig en gewenst is. Daarnaast ligt de focus op bestaande vaardigheden (waar men al goed in is) verder uitbouwen, en eventuele nieuwe vaardigheden op een wijze opdoen die goed werkt voor het individu en dus zonder onnodige stress. 

Mijn Kwartier begeleidt de medewerker in er zelf achter komen welke verdere ontwikkeling hem of haar én de organisatie zal helpen en bevat ook modules waarin de medewerker leert identificeren waar hij of zij goed in is en hoe deze vaardigheden uit te bouwen zijn of vaker toe te te passen. Ook zijn er modules die zich richten op bepalen welke manier van nieuwe vaardigheden aanleren het beste werkt indien de medewerker nieuw aan te leren vaardigheden heeft geïdentificeerd.

De modules zijn gebaseerd op de oplossingsgerichte methode die ook wordt aangeleerd in de herstelmodules van het basisprogramma. Dit maakt Mijn Kwartier uniek als herstel- en ontwikkelprogramma.

 1. De meeste deelnemers deelnemer zijn tevreden en klachtenvrij in 21 dagen, m.a.w. scoren opnieuw in de groene zone op onze test*, 
 2. en behouden gemiddeld hun resultaten gedurende de volgende jaren na het beëindigen van het programma.
 3. Een groot deel onder hen (ongeveer 25%) al na één week omdat de stressscores snel afnemen terwijl je levenstevredenheid snel toeneemt, zoals je hieronder kan lezen.
Dit blijkt uit een studie op meer dan 10.000 deelnemers, gevolgd door een levenslange opvolging van de deelnemers, nu reeds gedurende meer dan 6 jaren. Deze studie werd voorgesteld op verschillende internationale medische en psychologische wetenschappelijke congressen. Hieronder meer details over hun evolutie.

De gemiddelde stressdaling tijdens het volgen van het programma bedraagt
 • - 27% na 7 dagen,
 • - 37% na 14 dagen
 • - 57% na 21 dagen
 • - 60% na 30 dagen
 • - 70% na 49 dagen
De gemiddelde stijging in de tevredenheid over zichzelf en hun levenskwaliteit is:
 • +20% na 7 dagen
 • +30% na 14 dagen
 • +40% na 21 dagen


* Voor de statistici: Deze cijfers weerspiegelen de mediaan
Na enkele weken zal je merken dat
 1. je optimistischer en energieker zal zijn,
 2. je oplossingsgerichter zal denken en
 3. je anders met moeilijkheden om zal kunnen gaan.
 4. je minder gespannen zal zijn.
 5. je hetgeen wat tegenslaat beter zal kunnen relativeren, in perspectief plaatsen en nieuwe oplossingen ervoor vinden.
 6. je van je omgeving te horen zal krijgen dat je anders reageert op bepaalde zaken.
 7. je zal beginnen te leven zoals jij het zelf wenst.

Dit komt omdat
 1. dit dagelijkse zelfhulpprogramma 'Mijn Kwartier' je helpt je jezelf te helpen, via 30 dagen dagelijkse mentale training
 2. je zelf oplossingsgerichter leert reflecteren, gericht door onze oplossingsgerichte vragen.
 3. je hierdoor zelf betere keuzes leren maken in een eerste stadium.
 4. je vervolgens dagelijks je je eigen nieuwe keuzes zal leren maken en uitvoeren - gesteund door dit programma
 5. je dit 'zelf kiezen' zal leren inoefenen tot duurzame gezonde gewoontes die leiden tot een beter leven!
 6. wij je in dit programma niet loslaten tot jij hebt leren leven zoals jij zelf wenst.

Je ontwikkelt een leven vol nieuwe gewoontes die leiden tot meer levensvreugde & tevredenheid en minder stress of negativiteit.
Het programma biedt je:
 1. Dagelijks 15 minuten gepersonaliseerde zelfhulp online
 2. Wekelijks video's met uitleg, theorie en tips door een arts
 3. Wekelijks nieuwe praktische oefeningen
 4. Wekelijks korte eenvoudige opdrachten
 5. Wekelijks grafieken met je vooruitgang
 6. Wekelijks een evaluatie met verslag voor uw arts
 7. Wekelijks begeleidde steun van een steunfiguur, indien je wil : familie, partner, vriend(in)
 1. Schrijf je nu in met dit formulier
 2. Betaal nu online via één van de aanklikbare betaalmethodes zoals o.a. PayPal, kredietkaart, Ideal, Bankcontact, Maestro, Mastercard, Visa, Carte Blue . (Offline betalen is onmogelijk)
 3. Start meteen door in te loggen via de link in de e-mail die je zal ontvangen, samen met je login en paswoord. 
 4. Voeg vooraf ons e-mail adres "noreply@m.MijnKwartier.be" of  "noreply@m.MijnKwartier.nl" in je spam-filter toe te aan de lijst van 'veilige afzender' adressen! Onze e-mails worden vanaf dit adres verstuurd.
 5. Volg het programma dagelijks een kwartier tot je je goed en tevreden voelt
Enkele voorbeelden van deelnemers:
 1. Een deelneemster die het programma enkele jaren geleden volgde tijdens haar burn-out, vertelde me dat ze dankzij de zelfreflexie tijdens dit programma tot de beslissing was gekomen haar eigen bedrijf op te starten.
 2. Een moeder van drie kwam in een burn-out terecht tijdens een intens drukke periode in haar carrière als manager en vertelde me in een video-interview hoe het zelfhulpprogramma haar geholpen heeft.
 3. Een journalist van Psyche en Brein volgde dit programma gedurende een maand om erover te kunnen schrijven, en was verrast toen zijn vriendin hem er na 2 weken op attent maakte dat ze hem nog nooit zo rustig had gezien terwijl hij op dat moment 8 belangrijke deadlines voor zich had.
 4. In zijn bestseller 'Borderline times' beval Prof. Drik De Wachter dit programma aan voor mensen die op zoek zijn naar effectieve zelfhulp.
Omwille van privacy en beroepsgeheim worden de meeste voorbeelden anoniem weergegeven. Sommige ervaringen vind je wel terug op deze website in de vorm van een interview of video.

Wetenschappelijke referenties

Onze uitzonderlijke en duurzame resultaten werden opgemerkt door o.a.:
 • TEDx
 • De medische pers zoals o.a. Artsenkrant en Specialistenkrant
 • 'World Psychiatry Congress 2017' in Berlijn
 • 'European Brief Therapy Conference' in San Fransisco, San Diego in Phoenix en in Anaheim (2018, 2016, 2015, 2014)
 • 'Congrès Français de psychiatrie 2017' in Lyon
 • 'Vlaams congres voor geestelijke gezondheidszorg' in België (2018, 2016, 2014)
Ons online zelfhulpprogramma helpt even goed CEO's, celebrities en bedrijfsleiders als studenten, professionals en andere mensen zoals jij en ik om opnieuw te leven zoals je wilt leven. Het programma werd 100% ontwikkeld door artsen wiens roeping het is om mensen te helpen gezond en tevreden te leven.