Zelfvertrouwen is niet altijd even gemakkelijk op te bouwen. Vooral tijdens de puberteit stellen we ons veel vragen omtrent wie we zijn, tot welke groep we horen. Maar zelfs na de puberteit kunnen we in contact komen met situaties die ons zelfvertrouwen doen wankelen. Aangezien iedereen een ander verhaal heeft, kunnen situaties door iedereen anders geïnterpreteerd worden.
Zelfvertrouwen? Wat is een laag zelfbeeld?
Zelfbeeld en zelfvertrouwen ligt aan de basis van ons functioneren. Het kan ervoor zorgen dat je gelukkig bent met jezelf of dat je op zoek bent naar jezelf. Vaak twijfelen mensen met een laag zelfvertrouwen voortdurend aan zichzelf. Ze hebben waarschijnlijk iets dom gezegd of weten niet hoe reageren in bepaalde situaties. Zoals eerder gezegd hebben we allemaal een ander verhaal. Dit zorgt er ook voor dat we allemaal gevoelig zijn aan ander dingen. Voor de één kan het professioneel veld meer bijdragen aan het zelfvertrouwen, voor de ander is dat een relatie.
Als we vaker met dezelfde situaties geconfronteerd worden, kan dit erg doorwegen. Dit kan zelfs tot depressie of een burn-out leiden. Daarom is het nuttig je zelfvertrouwen op te bouwen en te leren uit deze situaties omtrent wat jou gelukkig maakt.
Zelfvertrouwen? Hoe bouw je het op?
Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma, dat je dagelijks van thuis uit begeleidt in het verbeteren van je zelfvertrouwen. Aan de hand van therapeutische technieken helpt het je ontdekken wat jou gelukkig maakt en wat jou ongelukkig maakt. Het zet je krachten in de verf, zodat je hierop vervolgens kan steunen om meer te doen van wat je gelukkig maakt.
Zelfvertrouwen? Doe de gratis test!
Wil je weten in welke mate gevolgen van een laag zelfbeeld een invloed hebben op jouw dagelijks functioneren? Doe dan hier de gratis depressie test en ontdek hoe eventuele somberheid, futloosheid of angst je leven beïnvloeden!