Het lijkt een onvermijdelijk gevolg dat sommige mensen angst problemen en symptomen ervaren ten gevolge van de terreur, die de laatste maand de westerse wereld overheerst. Overal hoor je wel iets over aanslagen. Veel mensen krijgen het daarom moeilijk zich nog op openbare plaatsen te begeven. Voor sommige mensen kan dit zelf het begin van een angststoornis betekenen.

Kan terreur leiden tot angst symptomen? Zijn deze angst symptomen ten gevolge van terreur anders dan de algemene angst symptomen? Ontdek het hier!

Terreur? Angst symptomen ten gevolge van terreur!

Angst symptomen ten gevolge van terreur zijn niet anders dan de algemene symptomen van angst. Angst ten gevolge van terreur gaat zich doorgaans manifesteren als je in open plaatsen bent met veel volk rondom je. Dit doet erg denken aan pleinvrees. Ook bij deze mensen speelt de gedachte dat ze niet zomaar kunnen vluchten als een bepaald event zich voordoet. Bij angst voor terreur is het voornamelijk de openbare plaatsen die veel angst met zich meebrengen, omdat men gelooft dat deze plaatsen terroristen aan kunnen trekken.

Net zoals bij andere vormen van angst kan een paniekaanval volgen uit angst voor terreur. Bij deze paniek- of angstaanval kan je gevoelens hebben van derealisatie en depersonalisatie. Dit wil zeggen dat je het gevoel hebt niet langer verbonden te zijn met je eigen lichaam en dat je als het ware als een soort buitenstaander aan het kijken bent naar wat er met je gebeurt.

Angst voor terreur? Mogelijke oplossingen!

Het kan helpen een online zelfhulpprogramma te volgen om angst voor terreur aan te pakken. Het online programma van Mijn Kwartier helpt je nadenken over vragen omtrent terreur en angst. Vervolgens bevat het programma concrete vragen en technieken om zo dagelijks met jou aan je angst te werken.

Laat angst voor terreur je leven niet overnemen! Zoek hulp! Pak de symptomen tijdig aan!

Angst test!

Wil je graag weten in welke mate de terreur een invloed kan hebben op je dagelijks functioneren? Wil je graag weten of de terreur angst symptomen bij jou heeft veroorzaakt? Doe dan hier de gratis angst test!