Het lijkt wel of burn-out steeds vaker lijkt voor te komen. Burn-out is doorgaans een mentale ziekte die gekenmerkt wordt door een vermoeidheid uitgelokt op het werk. Een burn-out heeft echter ook nog verschillende andere mogelijke oorzaken.  Zo kan een burn-out ontstaan door sociale problemen.

In dit artikel zetten we de burn-out symptomen op een rijtje en helpen we je ook bij het zoeken naar een behandeling van burn-out symptomen. Vergeet ook zeker niet om op het einde van het artikel de gratis burn-out test te doen, om te testen in welke mate burn-out symptomen bij jou aanwezig zijn.

Burn-out symptomen? Wat zijn burn-out symptomen?

Burn-out wordt doorgaans gekenmerkt door een overheersend gevoel van uitputting en vermoeidheid. Je hebt het gevoel dat je te lang je geest en lichaam te ver hebt gepusht, zodat je nu steeds vermoeid bent. Je piekert ook veel. Meestal over dingen zoals: ‘Wat had ik beter kunnen doen?’ of ‘Wat moet ik nog doen?’. Doordat je zoveel piekert, heb je ook slaapproblemen. Je geraakt moeilijker in slaap of wordt vaker wakker gedurende de nacht. Dit komt je vermoeid gevoel natuurlijk niet ten goede.

Naast dit overheersend gevoel, zal je vaak ook merken dat je korter wordt naar andere mensen toe als ze je iets vragen. Je snauwt vaker en ervaart ook meer huilbuien. Doordat je brein voortdurend uitgeput is, vergeet je ook meer dingen en zal je moeite hebben met je aandacht bij je werk of andere opdrachten te houden.

Burn-out symptomen? Hoe behandel ik ze?

Sommige mensen met burn-out symptomen gaan langs bij de arts en worden een tijdje thuis geschreven. In veel gevallen is dit echter niet voldoende. Je burn-out werd namelijk uitgelokt door het aanleren van verkeerde gewoontes, waardoor je vermoeid en uitgeblust geraakte. Daarom hervallen veel mensen weer als ze terug beginnen werken.

Wat kan je hier nu aan doen? Je kan een behandeling volgen dat je helpt om je slechte gewoontes, die je burn-out symptomen in stand houden, te veranderen door nieuwe gewoontes, die je helpen bij het uitschakelen van burn-out symptomen.

Mijn kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma dat je helpt bij het creëren van deze nieuwe gewoontes aan de hand van therapeutische technieken.

Burn-out symptomen? Test hier je burn-out symptomen!

Wil je weten in welke mate burn-out symptomen bij jou aanwezig zijn? Doe dan hier de gratis burn-out test!