Merk je dat je de laatste tijd meer vermoeid bent dan anders? Slaap je slecht of heb je misschien moeite met de slaap te vatten? Vermoeidheid is niet altijd gemakkelijk te herkennen. Vaak denk je dat het maar tijdelijk is, of dat het normaal is een tijdje slecht te slapen. Vermoeidheid kan echter problematisch worden en andere psychische en lichamelijke gevolgen met zich mee brengen.

Vermoeidheid? Tips tegen vermoeidheid?

Het is dus nuttig om vermoeidheid tijdig te herkennen, maar daarna ook weten hoe je vermoeidheid kan aanpakken, om zo ergere symptomen te voorkomen. Daarom geven we hieronder enkele tips tegen vermoeidheid.

De eerste van de tips tegen vermoeidheid is het valideren van slaapkwaliteit over slaapkwantiteit. Veel mensen denken dat ze minder vermoeid zullen zijn als ze op tijd naar bed gaan. Het tegendeel is echter waar. Als je lijdt aan vermoeidheid, lig je vaak nog uren wakker in bed. Bovendien ontstaat hierdoor een negatieve spiraal, omdat je slaapkamer niet langer geassocieerd wordt met slapen. Het is dus nuttig je vooral te richten op het verbeteren van je slaapkwaliteit.

Een tweede tip tegen vermoeidheid bestaat eruit om je stress in je dagelijks leven te proberen verminderen. Vaak liggen psychische klachten als stress, depressie en zelfs angst aan de basis van vermoeidheid, wat maakt dat je op zoek gaat naar tips tegen deze klachten.

Hier kan Mijn Kwartier je bij helpen. Het programma begeleidt je dagelijks in het afbouwen van ongezonde gewoontes, of deze nu oorzaak of gevolg zijn, om zo meer plaats te maken voor gezonde gewoontes. Deze gewoonteverandering kan je helpen bij het aanpakken van een reeks psychische klachten zoals stress en vermoeidheid, maar ook fysische klachten ten gevolge van psychische problemen.

Vermoeidheid? Doe hier de gratis stress test!

Wil je graag weten in welke mate jij stress en andere psychische problemen ervaart in je dagelijkse leven? Doe dan hier de gratis stress test van Mijn Kwartier!