Stress en onderzoeken

Studenten hebben vandaag de dag een hoger niveau van stress in verschillende gebieden van hun leven. Het is belangrijk om hier verder onderzoek naar te doen en een effectieve manier te ontwikkelen voor studenten om hun stress aan te pakken. Studieplanning is zeer uitputtend, zeker op de universiteit of hogeschool. De must om een druk leven met studies te combineren kan stress en depressie veroorzaken. Korte stress kan voordelig zijn en kan leiden tot betere prestaties. Toch, ongecontroleerde stress kan leiden tot uitputting, depressie en andere ziektes. Eigenlijk zijn studenten kwetsbaar voor episodische stress. Dit gebeurt het vaakst wanneer de examens dichterbij komen. Stress en depressie kan ook voorkomen als je een presentatie of interview moet doen. Sommige studenten kunnen de druk niet aan en plegen zelfmoord.

In het leven van een student kan veel snel veranderen. Studeren helpt hen iets te doen wat ze willen, zoals een job met veel mogelijkheden vinden of meer vreugde uit het leven te halen. Studeren is een deel van een ontwikkelingsproces, dat soms veel angst kan veroorzaken.

Wat zijn de symptomen van stress bij studenten?

Studenten kunnen verschillende effecten van stress of depressie ervaren, waar onderstaande symptomen bij horen:

  • Verhoogde hartslag
  • Bloeddruk
  • Hoofdpijn
  • Problemen met de vertering
  • Concentratieproblemen
  • Verminderde prestaties

Studenten ondergaan een moeilijke periode als ze moeten omgaan met stress en depressie. Als eerste hun hormonen zijn in overdrive, wat voor stress kan zorgen. Daarenboven zal de druk ervoor zorgen dat hun stressniveau stijgt. Huiswerk, problemen thuis, relaties, studies, peer pressure stapelen allemaal op tot stress en depressie.

Onderzoek naar stress bij studenten

Een onderzoek, uitgevoerd door 'The National College Health Assessment', had het doel het stressniveau bij studenten te bepalen. Ze volgen 17.000 studenten voor een jaar lang.

Resultaten van het onderzoek

  • 25% van de studenten rapporteerde depressieve gevoelens, die hun academische prestaties konden beïnvloeden.
  • 21% van de studenten had minstens één keer een zelfmoordpoging ondergaan.
  • Volgens het onderzoek van 'National Survey of Counseling Center Directors' hadden 154 studenten daadwerkelijk zelfmoord gepleegd.

Hoe stress bij studenten controleren?

Meeste studenten leggen geen gemakkelijk traject af gedurende hun studiejaren. Stress en depressie komen evenveel voor als huiswerk. Studenten moeten beseffen dat ze niet alleen zijn. Ze moeten aangemoedigd worden om te lezen over stress bij andere studenten, zodat ze hun eigen problemen kunnen aanpakken. Eens ze deze angsten kunnen bespreken, zullen ze zich beter voelen. Dit helpt hen om te gaan met stress en depressie op een positieve manier. Ze moeten leren omgaan met druk op de universiteit of hogeschool. Hoe leren hun huiswerk op tijd af te ronden. Hoe ze hun prestaties kunnen verbeteren met minder stress. Hoe depressie te overwinnen en hun stressniveau te controleren, zodat ze beter kunnen presteren.

Conclusie van de studie

Het is bewezen dat studenten extreem gestresseerd zijn. Het is belangrijk voor universiteiten om hulpverlening een deel van het curriculum te maken. Het zou voordelig zijn voor studenten als er altijd een hulpverlener beschikbaar zou zijn. Het loslaten van emotionele problemen helpt stress te reduceren. Deze stap zal ervoor zorgen dat het stressniveau bij studenten zal dalen. Een telefoonlijn voor studenten, waar anonimiteit en vertrouwelijkheid verzekerd worden, kan zelfmoorden voorkomen.