Voel je je de laatste tijd overspannen en ben je op zoek naar de oorzaken van een overspannen gevoel? De oorzaken van een overspannen gevoel kunnen je vaak vertellen waar jij je zenuwachtig over maakt en wat jou dus uit het loods kan slagen. In dat opzicht is het ontdekken van de oorzaken ook een nuttig onderdeel van de behandeling van je overspannen gevoel. In dit artikel sommen we oorzaken van een overspannen gevoel op en zullen we je helpen bij het uitzoeken van behandelingen tegen een overspannen gevoel. Verder zal je op het einde van dit artikel ook een test vinden, waar je jouw overspannen gevoel mee kan testen.

Oorzaken van een overspannen gevoel?

Een overspannen gevoel kan verschillende oorzaken hebben. In het algemeen zijn er bepaalde oorzaken van een overspannen gevoel, die we allemaal wel een beetje ervaren of bij jou de oorzaak kan zijn. Denk hier aan stresssituaties op het werk, vermeerdering van het werk, een verhuis, een kindje dat op komt is ,ruzie met je partner,…. Denk voor jezelf eens na wat er voor kan zorgen dat jij je gedurende een paar dagen niet meer kan concentreren. Dit kan je ook doen voor je overspannen gevoel nu. Is er één van die dingen gebeurt dat jou helemaal uit het lood kan slagen? Of je nu de oorzaak van je overspannen gevoel weet of niet, je kan je overspannen gevoel aanpakken. Het is nuttig om de oorzaak te weten, omdat je zo weer wat zelfkennis bijleert, maar mocht het nu zijn dat je de oorzaak niet kan vinden, is dit geen ramp. Er zijn namelijk verschillende soorten therapieën, die de effectiviteit ook hebben bewezen, zonder de oorzaak van de problemen te vragen.

Oorzaak van een overspannen gevoel? Behandeling van een overspannen gevoel

Mijn kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma, dat jou helpt in het aanpakken van je overspannen gevoel en om erger te voorkomen. Een overspannen gevoel gaat namelijk vaak niet vanzelf weg en dient aangepakt te worden. Nu kan jij dit doen van thuis uit en met slechts een kwartier per dag. Het programma is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, dat volgens onderzoek een effectieve behandeling is van een overspannen gevoel.

Oorzaken van een overspannen gevoel? Doe de stresstest!

Wil je weten in welke mate jouw overspannen gevoel een invloed heeft op je leven, of er als sprake is van ernstigere dingen? Doe dan hier de gratis stresstest!