Vermoeid? Uitgeput? Blijft je vermoeidheid maar duren? Uit recent onderzoek blijkt dat veel belgen last hebben van vermoeidheid. Vermoeidheid kan zich uiten aan de hand van verschillende symptomen. Het meest prominente symptoom van vermoeidheid is natuurlijk de aanhoudende vermoeidheid, die invloed heeft op je functioneren maar ook op je gemoed. Zo ervaren meerdere mensen met vermoeidheid concentratieproblemen maar ook stemmingsschommelingen met huilbuien.

Als vermoeidheid lang aanhoudt kan dit echter vergaande gevolgen hebben. Niet iedereen met vermoeidheid bemerkt dezelfde symptomen of dezelfde gevolgen. Mocht jij echter het gevoel hebben dat je vermoeidheid je dagelijkse functioneren belemmert, is het nuttig actief op zoek te gaan naar ondersteuning/hulp tegen je vermoeidheid. Om te testen in welke mate je vermoeidheid gevolgen heeft op je dagelijkse functioneren, kan je altijd hier de gratis zelftest van Mijn Kwartier afleggen!

Vermoeidheid behandelen: hoe pak ik vermoeidheid aan?

Houdt je vermoeidheid lange tijd aan en merk je dat je er slecht gehumeurd van wordt of je concentratieproblemen krijgt, is het nuttig actief op zoekt te gaan naar hulp. Deze soort van vermoeidheid is namelijk moeilijker aan te pakken dan de vermoeidheid die vanzelf na een goede nachtrust weggaat.

Chronische vermoeidheid komt vaak voor in stressvolle periodes. Daarom is het aangewezen op het psychologische aspect van vermoeidheid te werken. Je kan eventueel in eerste instantie een arts consulteren en met behulp van medicatie de meest chronische symptomen van vermoeidheid aanpakken. Terwijlertijd is het ook echter nuttig te werken aan je stressniveau en je te wapenen tegen vermoeidheid voor de periode na de medicatie, wat een moeilijke periode blijkt te zijn voor mensen die aan chronische oververmoeidheid lijden.

Hier kan Mijn Kwartier je helpen door:

  1. Chronische symptomen van vermoeidheid aan te pakken om zo de vicieuze cirkel van vermoeidheid te doorbreken
  2. Je psychische kwetsbaarheid te verlagen en je te wapenen tegen eventuele toekomstige vermoeidheid.

Vermoeidheid: de test!

Wil je graag testen in welke mate vermoeidheid een invloed heeft op je leven en je functioneren? Doe dan hier de gratis zelftest!