Maagklachten zijn een vaak voorkomend probleem bij stress. Ook andere lichamelijke problematieken kunnen ontstaan vanuit stress. Stress is natuurlijk niet altijd de oorzaak van maagklachten, maar kan er een grote invloed op hebben. Als je stress hebt, zal je merken dat je concentratie moeilijker verloopt en ook je geheugen af en toe niet meer optimaal werkt. Daarnaast, in een volgende fase, kan je ook lichamelijke klachten van stress ondervinden, zoals maagklachten.

Maagklachten? Hoe vind ik de oorzaak?

Als je wil weten of stress eventueel tot maagklachten geleid heeft, kan je best eens langsgaan bij je arts om lichamelijke oorzaken uit te schakelen. Maagklachten kunnen namelijk ook een teken zijn van een ziekte, zoals griep. Om zeker te zijn dat deze ziektes niet de oorzaak zijn, kan je bij je arts raad vragen.

Wat wel een link kan zijn tussen stress en lichamelijke ziektes is dat stress je immuunsysteem verzwakt. Op die manier word je kwetsbaarder voor griep en andere ziektes. Stress heeft dus een vergaande invloed. Het is dus nuttig om stress zo veel mogelijk te proberen vermijden.

Maagklachten? Wanneer wordt stress gevaarlijk?

Een gezonde en matige portie stress zal niet tot maagklachten leiden. Wanneer moeten we dan voorzichtig zijn. Je moet opletten dat je stressniveau niet verhoogd of zelfs niet blijft aanhouden als je merkt dat je vaak uit je lood geslagen bent. Als je het gevoel hebt niet helemaal meer jezelf te zijn. Op die moment is het nuttig om je stressniveau in de gaten te houden en eventueel hulpmiddelen aan te spreken om je stressniveau te doen dalen.

Maagklachten? Hoe laat ik mijn stress dalen?

Mijn Kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma dat je begeleidt om jouw stressniveau te doen dalen. Samen met jou gaat het op zoek naar eventuele factoren, die nog niet helemaal lopen zoals jij het wil, en hoe je jouw capaciteiten kan gebruiken om ook uit deze factoren weer geluk te halen. Uit onderzoek blijkt dat het stressniveau van de gemiddelde cliënt met 77% in één maand daalt.

Maagklachten? Doe de stresstest!

Wil je weten of je mogelijks een te hoog stressniveau hebt, doe dan hier de gratis online stress test van Mijn Kwartier.