Tijdens mijn studies merkte ik dat het soms moeilijk is om werk te vinden als beginner in sommige sectoren. Ook de redactie besteedde hier onlangs een reportage aan. Namelijk 20 procent van de jongeren werken onder hun diploma, waarvan 1 op de 4 een diploma hoger onderwijs hebben. Zeker in de onderwijssector of in de sociale sector kan het soms moeilijk zijn om werk te vinden. En als je dan te horen krijgt dat je best solliciteert voor een job, dat niet in het verlengde van je diploma ligt? Wat moet je dan doen?

De zoektocht naar werk kan voor velen veel stress opleveren. Er zijn namelijk veel voor- en tegenargumenten, die tegen elkaar opgewogen dienen te worden als je op zoek bent naar werk. Lees in dit artikel meer over de stress bij de zoektocht naar werk en hoe je dit kan aanpakken!

Werkloos? Stress bij het zoeken naar een job

Je kent het wel, het afwegen van voor- en nadelen, zeker als je een job aangeboden krijgt, dat eigenlijk niet is waar je voor gestudeerd hebt of een job dat onder je diploma is. ' Als ik het aanpak, is het moeilijk om daarna nog werk te vinden in de sector die ik wil, aangezien ik er dan al een tijdje uit ben.' ' Aan de andere kant heb ik wel werk, want werkeloosheid kan soms slecht staan op een CV.' Kortom welke beslissing moet je nu hier in maken? Deze beslissing kan namelijk een grote invloed hebben op je carrière. Het is allemaal heel stressvol en soms kan het zijn dat je door deze stress de bomen door het bos niet meer ziet en je niet de beslissing maakt die je eigenlijk persoonlijk wilde.

Werkloos? Hulp bij het nemen van je beslissing!

Doordat stress zulke invloed kan hebben op het zoeken van een job, zijn er mogelijkheden om je stress te verminderen en om daarenboven te ontdekken wat jij nu wil. Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma, dat je helpt bij het verminderen van stress, maar verder ook eigen krachtbronnen helpt ontdekken!

Werkloos en stress? Doe de stresstest!

Wil je weten in welke mate stress een invloed kan hebben op jouw keuze of je stress ervaart door het zoeken naar werk? Doe dan hier de gratis stresstest!