Iedereen voelt zich wel eens angstig, vaak hangt angst ook samen met stress. Bijvoorbeeld je bent bang voor een presentatie of dat je iets vergeten bent. Maar voor sommige mensen onder ons gaat angst verder dan een kort gevoel van onbehagen, irritatie en angst. Voor andere mensen is het vaak moeilijk om te begrijpen waarom je zo bang bent van een bepaalde situatie of gebeurtenis, maar voor jou is het onvermijdelijk. Iedere keer als je met angst geconfronteerd wordt, probeer je het te onderdrukken, dat je je niet weer zo voelt als vorige keer, maar vaak mislukt dat. Mijn Kwartier ontwikkelde een online programma dat jou kan helpen in het stoppen van je angst en het aanpakken van je aanvallen!

Angst? Wat is angst nu precies?

Als je wil weten wat angst nu precies is, kan je je inbeelden hoe je je zou voelen als er plots een tijger voor je zou staan. De eerste seconde ben je vaak verstijft en denk je na over wat je nu het beste kan doen. Je zal merken dat ook je lichaam zich aan het klaar maken is om zo snel mogelijk te reageren. Je spieren verstijven, je hart begint sneller te slaan, je pupillen verwijden. Dit zal ervoor zorgen, dat als je kiest om weg te lopen, dit sneller zal gebeuren als normaal. Als je angstig bent of een angststoornis hebt, verloopt angst op dezelfde manier. Je zal merken dat je dezelfde lichamelijke symptomen hebt alsof er een tijger voor je zou staan. Verder zijn er ook nog psychische symptomen, symptomen van het denken. Je zal vaak het gevoel hebben dat je geen controle hebt over wat er aan het gebeuren is met jou en je lichaam. Het kan ook zijn dat je als een soort buitenstaander naar de situatie kijkt. Je voelt je niet meer verbonden met je lichaam. Voor iemand met een angststoornis kan dit een heel beangstigend gevoel zijn, waardoor vele mensen ook zullen beginnen te hyperventileren.

Angst? Hoe behandel ik nu mijn angst?

Je kan je angst aanpakken door eerst weer de controle te winnen over je geest. Dit zal ervoor zorgen dat je symptomen afnemen, de situatie niet meer zo beangstigend is als je in het begin dacht en dat dus ook je angststoornis zal afnemen, omdat je niet meer bang bent en je alles weer durft. Mijn Kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma dat je helpt bij het stellen van jou doelen en je ze ook helpt te halen, zodat je eindelijk van die angst verlost bent!

Angst? Doe de angsttest!

Wil je nu weten in welke mate er sprake is van angst bij jou of in welke mate er sprake is van een angststoornis? Doe dan hier de gratis online angsttest en ontdek jouw angstniveau!