Als je een student bent, kan je je waarschijnlijk goed inbeelden welke gevoelens de blok bij je oproepen. Zelfs al is het een tijdje geleden dat je nog op de schoolbanken hebt gezeten, die stress tijdens de examenperiode of examenangst kan je je waarschijnlijk nog levendig voorstellen.

Het is niet gemakkelijk om tijdens de blok met examenangst om te gaan. Zeker als de examens dichterbij komen, groeit je examenangst. Veel studenten weten dat examenangst of overmatige stress hen niet zal helpen tijdens het examen, maar toch geraken zij maar niet in slaap de dag voor het examen.

Hoe ga je om met examenangst?

Denk je last te hebben van examenangst? Dan kan je dit nagaan aan de hand van een paar simpele vragen. Geraak je moeilijk in slaap de nacht voor het examen? Spoken de gedachten dat je gaat falen voortdurend door je hoofd? Krijg je soms een black-out tijdens het examen? Als je antwoord op al deze vragen 'ja' is, dan bestaat er de kans dat je last hebt van examenangst.

Geraak verlost van je examenangst!

Wat je tijdens de blok en de examenperiode natuurlijk kan missen is examenangst of extra stress. Dit helpt je niet vooruit en zal ervoor zorgen dat je je zelfs minder goed op de leerstof kan concentreren. Examenangst aanpakken is dus een nuttige boodschap.

Maar hoe kan je dit nu doen? Er bestaan verschillende oefeningen, die examenangst kunnen aanpakken. Lage vormen van examenangst zijn doorgaans vrij snel aan te pakken. Als je er al langer last van hebt, kan het zijn dat het aanpakken van deze examenangst iets langer kan duren. Toch is het nuttig om deze examenangst aan te pakken. Je zal grote verschillen bemerken tijdens het studeren en zelfs tijdens het afleggen van je examen.

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma, dat je dagelijks een kwartier ondersteund, om zo technieken te leren tegen examenangst. Je kan dus je examenangst van thuis uit aanpakken. Het programma kan ook tijdens de blok of de examens gevolgd worden ter extra ondersteuning. Het duurt niet lang en kan je grote stappen verder helpen in het aanpakken van examenangst.

Examenangst? Doe de angst test!

Wil je weten welke symptomen van examenangst bij jou voorkomen? Doe dan hier de gratis angst test!