Heb je het gevoel te lijden aan een burn-out? Dan is het nuttig jouw burn-out symptomen na te gaan en een gepaste behandeling te zoeken. Veel mensen met burn-out gaan er namelijk even tussen uit, maar veranderen weinig aan hun 'coping style' waardoor de kans op herval des te groter is. Het is dus nuttig jezelf te leren beschermen en burn-out symptomen te leren herkennen om zo tijdig aan de alarmbel te trekken en rust voor jezelf in te lassen.

Burn-out? Oorzaken van burn-out?

Burn-out kan iedereen overkomen, in alle lagen van de bevolking en van elke afkomst. Het is namelijk niet zo dat sommige mensen een genetische voordispositie voor de ziekte hebben, zoals bij andere ziektes het geval kan zijn. Burn-out heeft veel te maken met hoe je omgaat met drukke en stressvolle periodes. Als je lijdt aan een burn-out wil dit uiteraard niet zeggen dat je een slechte 'coping style' hebt, maar misschien wel één die voor jou persoonlijk erg uitputtend kan zijn. Bijvoorbeeld mensen die erg perfectionnistisch zijn, kunnen ten prooi vallen aan een burn-out omdat ze vaak erg veel werk steken in een bepaalde taak. Als je de werkdruk dan erg verhoogd kan het zijn dat deze manier van werken je brein en lichaam overbelast.

Burn-out? Behandelingen tegen burn-out!

Burn-out is dus erg gelinkt aan gewoontes en je manier van omgaan met drukke en stressvolle periodes. Daarom is het nuttig tijd voor jezelf te pakken en te evalueren wat jij kan doen om een gelukkiger en evenwichtiger leven te leiden.

Mijn Kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma dat je hierbij helpt .Dagelijks begeleidt het je van thuis uit te evalueren wat voor jou werkt en hoe je dit kan implementeren om op een gezondere manier met stress en werkdruk om te gaan. Op deze manier leer je jezelf beter kennen, maar ook burn-out symptomen om herval te voorkomen en tijdig aan de alarmbel te kunnen trekken.

Burn-out? Doe de test!

Wil je graag weten in welke mate burn-out symptomen jouw dagelijkse leven beïnvloeden? Doe dan hier de gratis burn-out test!