Vermoeidheid rond de kerstperiode lijkt frequent voor te komen. Je dient je te haasten om al de kerstcadeau's bij elkaar te vinden, om alles in orde te krijgen voor het nieuwe jaar,... Kortom, de kerstperiode kan een erg drukke periode zijn. Daarom kan deze periode ook gelinkt zijn aan vermoeidheid symptomen.

In onderstaand artikel beschrijven we eerst de vermoeidheid symptomen om zo vermoeidheid rond de kerstperiode beter te herkennen. Vervolgens hebben we het over het behandelen of aanpakken van deze symptomen en op het einde van het artikel vind je een link naar een gratis test, die de impact van vermoeidheid op je dagelijkse leven kan meten.

Vermoeidheid rond de kerstperiode? Hoe herken je de symptomen?

Zoals eerder vermeld kan de kerstperiode een erg drukke periode zijn, waarin er veel geregeld dient te worden. Desondanks merken we veel individuele verschillen in de manier waarop mensen met deze drukte omgaan. Ben jij iemand die vaak in bed nog ligt na te denken over wat je de volgende dag allemaal dient te doen of loop jij vaak van hier naar ginder om nog alles geregeld te krijgen? Dan kan het wel eens zijn dat verschillende vermoeidheid symptomen op jou van toepassing zijn. Zoals bovenstaande voorbeelden impliceren, hebben mensen met vermoeidheid last van slaapproblemen en merken we vaak een preoccupatie rond bepaalde onderwerpen, zoals bijvoorbeeld taken die nog dienen afgewerkt te worden. Bovendien kan vermoeidheid gepaard gaat met huilbuien, een wisselend humeur en een verhoogd stressniveau.

Vermoeidheid rond de kerstperiode? Hoe verminder je je vermoeidheid?

Mijn kwartier is een online zelfhulpprogramma, dat je dagelijks begeleidt in het aanpakken en verminderen van je vermoeidheid symptomen. Gebaseerd op cognitieve gedragstherapeutische en oplossingsgerichte technieken helpt het programma je vermoeidheid symptomen te herkennen, gezonde gewoontes te identificeren en zo meer geluk in je leven in te bouwen.

Vermoeidheid rond de kerstperiode? Doe de test!

Denk je te lijden aan vermoeidheid symptomen? Doe dan hier de gratis test van Mijn Kwartier. Deze neemt ongeveer 5 minuten in beslag en verbindt je na invullen meteen door naar de resultatenpagina. Op deze pagina vind je bovendien meer tips om vermoeidheid symptomen te behandelen en te verminderen.