Depressie komt in alle lagen van de bevolking voor. Bovendien raakt het zowel jonge kinderen als ouderen. Depressie is één van de meest besproken mentale ziektes van onze tijd. Desondanks hebben veel mensen problemen met het herkennen van de ziekte. De meeste mensen weten dat het gaat over een aanhoudend somber humeur, maar verder is het vaak moeilijk bijkomende symptomen van depressie te identificeren.

De symptomen van depressie?

Zoals hierboven vermeld, bestaan er meerdere symptomen van depressie. Het hoofdsymptoom bestaat inderdaad uit een aanhoudende sombere stemming. Daarnaast zijn er echter meerdere klachten, die kunnen leiden tot het vaststellen van depressie. Denk hier bijvoorbeeld aan uitzichteloosheid, sociale isolatie, fysieke problemen.

Symptomen van depressie uiten zich namelijk niet enkel mentaal, maar kunnen ook het fysische ritme verstoren. Zo kan je te maken krijgen met slaapproblemen, eetproblemen en pijn. Deze symptomen van depressie net als andere klachten worden gekenmerkt door een vicieuze cirkel. Dit wil zeggen dat symptomen vaak van kwaad naar erger gaan en ze elkaar op een negatieve manier beïnvloeden. Daarom is het vaak nuttig op zoek te gaan naar hulp als je te maken krijgt met symptomen van depressie.

Symptomen van depressie? Een behandeling!

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma, dat je dagelijks begeleidt in het aanpakken van symptomen van depressie. Aan de hand van video's en therapeutisch geörienteerde vragen help je inzicht verkrijgen in jouw persoonlijke situatie en wat jij kan doen om meer geluk in te bouwen in je leven. Het programma helpt je bovendien je fragiliteit voor depressie te verminderen om je zo in de toekomst te wapenen tegen mogelijke symptomen van depressie.

Symptomen van depressie? Doe de test!

Wil je graag weten in welke mate sommige symptomen van depressie je dagelijks functioneren beïnvloeden en wat jij vandaag nog kan doen om deze symptomen te verminderen? Doe dan hier de gratis test en krijg toegang tot een gratis video van Dr. Koeck.