Ik denk dat meeste ouders zich wel kunnen relateren tot de uitspraak dat sinds ze kinderen hebben, hun sociaal leven op een lager niveau staat. Je gaat niet meer zo vaak iets drinken met vrienden of hebt niet vaak meer van die etentjes met vrienden. Vaak gaat alle energie van ouders naar het opvoeden van hun kinderen. Dit is een intensieve job op zichzelf. In sommige gevallen kan dit er echter voor zorgen dat je je soms alleen voelt. Je hebt niet meer zoveel contact met anderen als vroeger en zeker voor ouders die thuis blijven voor de kinderen, kan het soms eenzaam aanvoelen.  Lees hier meer over de symptomen van eenzaamheid en wat je eraan kan doen.

Ouders en sociaal leven? Eenzaamheid

Zoals in de inleiding al vermeld, ben je heus niet alleen als je je eenzaam voelt nadat je kinderen hebt gekregen. Ondanks je kinderen het beste zijn wat je overkomen is, kan het zijn dat de eenzaamheid toch parten speelt. Zeker als je een jonge vader of moeder bent, kan het zijn dat de overgang van kinderen een groot verschilt maakt voor jou. Je ging vaak op café met vrienden of ging af en toe zelfs nog eens uit en nu kan je amper tijd maken om je vrienden te zien omdat je zo moe bent van de combinatie van je werk en je kinderen. Wat kan je hier nu aan doen of wat kan je nu doen om meer tijd voor je vrienden te kunnen maken?

Ouders en sociaal leven? De oplossing

Mijn kwartier is een online zelfhulpprogramma dat je helpt in het aanpakken van je eenzaam gevoel. Het bevat tips rond timemanagement, maar ook een therapeutisch programma om stress, depressie en burn-out aan te pakken. Zo kan je dus werken aan je eenzaam gevoel en kan je de energie terugvinden om je sociaal leven weer een boost te geven.

Ouders en sociaal leven? Doe de depressietest!

Omdat ouders zich soms eenzaam kunnen voelen, kan het zijn dat ze gevoelens van depressie ervaren. Doe dus hier de gratis depressietest om te ontdekken wat jouw niveau van depressie is!