Stress is de ziekte van deze tijd en weinigen onder ons ontsnappen eraan in onze moderne wereld. Daarom is er nood aan een stresstest waarmee je kan meten of je aan negatieve stress lijdt.

Stresstest test je positieve stress

Gelukkig kan stress gezond zijn en is een goede dosis stress een belangrijke motor om leuke dingen in je leven te realiseren. Een gezonde dosis positieve stress valt te verkiezen boven een saai leven vol verveling. In onderstaande stresstest kan je zien of je stress positief is door de groene kleur. Indien je hoofdzakelijke positieve stress hebt, zal je test groen kleuren.

Stresstest test je negatieve stress

Negatieve stress ontstaat wanneer stress langdurig aanhoudt en ons in zekere zin chronisch begint uit te putten. Daarom is het belangrijk om negatieve stress tijdig op te sporen en te testen of je aan negatieve stress lijdt.

Hoe de stresstest interpreteren?

in de onderstaande stresstest van Mijn Kwartier geven de wijzers in de oranje zone van je testresultaat matig tot ernstige negatieve stress weer, terwijl de rode zone echt de alarmzone is voor zeer ernstig negatieve stress.

Hoe deze stresstest gebruiken?

Best leg je de test vandaag af en evalueer je binnen enkele weken nog eens opnieuw hoe het met je stressniveau zit. Als je bij een tweede meting nog steeds in de oranje of rode gevarenzone zit, kan je best een programma volgen zoals het online zelfhulpprogramma Mijn Kwartier of een ander programma en vervolgens je vorderingen tijdens het programma met je huisarts bespreken. Tijdens dit programma krijg je trouwens wekelijks een vooruitgangsrapport dat je met je arts kan doornemen.

Kleur je leven groen in je stresstest

Het is belangrijk dat je het online zelfhulpprogramma Mijn Kwartier blijft volgen tot je bij de stresstest terug in de groene zone scoort. De zone van positieve stress!

Heb je last van stress? Test jezelf nu online!

Indien je wil testen hoe hoog je stressniveau is, kan je hier nu gratis je eigen stress testen met onze stresstest!

Dr. Paul Koeck