Dr. Paul Koeck presenteert op woensdag 21 september een wetenschappelijke poster op het 8° Vlaamse congres voor Geestelijke gezondheidszorg, dat wordt georganiseerd door de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie. Het congres vindt plaats op 20 en 21 september 2016 te Antwerpen, Wilrijk - Campus Drie Eiken. Het thema is "Creatief in de geest, innovatief in de zorg". Voor meer informatie over het congres en de andere wetenschappelijke posters op woensdag 21 september, klik hier. Hieronder vindt u de informatie over de wetenschappelijke poster van Dr. Paul Koeck:

P20 Het online zelfhulpprogramma MijnKwartier.be voor stress, angst, depressie of burn-out: Een studie op 5.000 patiënten met 4 jaar follow-up Paul Koeck, hoofdgeneesheer zelfhulpprogramma MijnKwartier.be, Antwerpen

Stress? Angst? Depressie? Burn-out? Stressgerelateerde stoornissen? Meer dan 5.000 patiënten hielpen zichzelf autotherapeutisch via het online zelfhulpprogramma MijnKwartier.be terwijl ze medisch worden opgevolgd door hun eigen (huis)arts. We bespreken de resultaten van een longitudinale beschrijvende studie die de wekelijkse evolutie van 5.000 patiënten gedurende het zelfhulpprogramma analyseert, aangevuld met een follow-up analyse na 1 tot 4 jaar na het volgen van het zelfhulpprogramma. De gemiddelde deelnemer (mediaan) bereikt normaalscores na 21 dagen, wat gepaard gaat met een halvering van de stressscores en een toename van de levenstevredenheid van rond de 40%. We belichten in deze poster ook onze analyse op 1.000.000 deelnemers die de gratis zelftest aflegden.

www.MijnKwartier.be