Veel mensen lijden zonder het te weten aan overspannen symptomen. Vaak komen overspannen symptomen ook als eerste stadia van ergere mentale problemen voor. Het is dus niet altijd gemakkelijk onderscheid te maken tussen overspannen symptomen en andere mentale problemen en bovendien deze overspannen symptomen te herkennen.

Vaak ontstaan overspannen symptomen ten gevolge van een ingrijpende gebeurtenis, maar nog vaker uit een stressvolle periode. Gedurende deze periodes hebben we vaak een lagere weerstand, zowel lichamelijk als mentaal, door de chronische stress, die we dagelijks voelen. Dit kan na een tijdje overspannen symptomen in de hand werken en zo een sneeuwbaleffect creëren.

Om je te helpen bij het tijdig herkennen van overspannen symptomen, sommen we hier de meest belangrijke overspannen symptomen voor jou op. Bovendien kan je op het einde van het artikel ook vinden hoe je nu verlost kan geraken van deze overspannen symptomen en bovendien kan voorkomen dat deze symptomen in de toekomst nog een kans hebben!

Overspannen symptomen? Hoe herken ik overspannen symptomen?

Net zoals eerder vermeld, zijn overspannen symptomen niet altijd gemakkelijk te herkennen. Vaak sluipen ze in je leven. Eerst zijn ze vaak nauwelijks op te merken, maar als ze een tijdje aanhouden, kunnen ze je dagelijks functioneren en je geluk erg aantasten.

De belangrijkste overspannen symptomen zijn de volgende:

  • Slaapproblemen; zowel bij inslapen als doorslapen
  • Somber of geïrriteerd humeur
  • Verhoogd stressniveau
  • Zweten
  • Concentratieproblemen
  • Geheugenproblemen
  • Stemmingswisselingen
  • Versnelde hartslag

Als deze overspannen symptomen gedurende lange tijd aanhouden, kan dit eventueel leiden tot ergere mentale problemen zoals bijvoorbeeld depressie of zelfs burn-out.

Overspannen symptomen behandelen? Hoe geraak je verlost van je overspannen symptomen?

Het kan zijn dat mits je overspannen symptomen slechts gedurende een korte periode voorkwamen, ze vanzelf weer weggaan eens de stressvolle periode voorbij is. Het komt echter meer voor dat overspannen symptomen aan terrein winnen en ze telkens een sterke invloed hebben op je dagelijks functioneren en geluk. Op die moment is het nuttig professionele hulp in te schakelen.

Mijn kwartier is een online zelfhulpprogramma dat je dagelijks begeleidt in het aanpakken van overspannen symptomen. Ontwikkeld door artsen en psychologen helpt het je dagelijks van thuis uit werken aan het verminderen van je overspannen symptomen, het verlagen van je psychische kwetsbaarheid en werkt het aan hervalpreventie.

Neem vandaag nog de controle over de overspannen symptomen en ontdek jouw weg naar geluk!

Overspannen symptomen testen?

Wil je graag weten in welke mate je overspannen symptomen een invloed hebben op je dagelijkse functioneren en andere aspecten van je leven? Doe dan hier gratis de overspannen test!