Vermoeidheid lijkt ons allemaal wel een keer in het leven te overkomen. Je voelt je futloos, hebt geen energie meer, maar als het dan tijd is om te gaan slapen, raak je maar moeilijk in slaap. Vermoeidheid overkomt de besten onder ons. Als het gedurende een kortere periode aanhoudt, ben er er meestal snel weer bovenop. Mocht de vermoeidheid echter langer aanhouden, is het nuttig op zoek te gaan naar professionele hulp in het vermoeidheid aanpakken.

Vermoeidheid aanpakken? Symptomen vermoeidheid?

Vermoeidheid kan in verschillende vormen voorkomen. Toch wordt het over het algemeen gekenmerkt door een aanhoudend futloos gevoel. Wat vermoeidheid van 'een mindere periode' onderscheidt, is dat je bovenop het futloze gevoel maar niet in slaap lijkt te raken. Vaak zit je met je gedachten nog elders of lijkt het moeilijk je lichaam stil te leggen. Dit maakt dat je maar moeilijk de slaap kan vatten en dat je bovendien meerdere keren per nacht wakker wordt.

Stress heeft vaak een grote invloed op vermoeidheid. Gedurende de dag loop je voortdurend te denken aan wat je allemaal nog moet doen. Als je moet gaan slapen, maak je vaak takenlijstjes in je hoofd of is je lichaam nog te hard in actie om de knop uit te kunnen zetten. De dag nadien ben je vermoeid, waardoor alles je meer tijd vraagt. Dit creëert als het ware een vicieuze cirkel van vermoeidheid.

Vermoeidheid aanpakken? Behandeling tegen vermoeidheid?

Mijn kwartier is een online zelfhulpprogramma dat je dagelijks van thuis uit begeleidt in het inbouwen van gezonde methodes, die je helpen bij het vermoeidheid aanpakken. Het programma geeft je uitleg omtrent de mechanismes achter vermoeidheid en begeleidt je in het uitzoeken hoe jij de symptomen graag zou aanpakken. Bovendien volgt het programma je vooruitgang op, zodat je je interventies kan afstemmen op jouw persoonlijk parcours.

Vermoeidheid aanpakken? Doe de gratis test!

Wil je graag weten in welke mate vermoeidheid symptomen je dagelijkse functioneren beïnvloeden en je dus gebaat kan zijn met vermoeidheid aanpakken? Doe dan hier de gratis test!