Niets zo moeilijk als in een overvolle agenda ook nog wat tijd voor jezelf te bewaren. Nochtans is net die ‘me-time’ cruciaal om gezond en gelukkig te leven. Kun je af en toe een handvat gebruiken, dan is het online zelfhulpprogramma ‘MijnKwartier.be’ van Dr. Koeck misschien iets voor jou.

Het gepersonaliseerde computerprogramma MijnKwartier.be leidt je elke dag gedurende een kwartiertje via nuttige vragen en oefeningen naar je doel. Je kunt je vooruitgang volgen, en krijgt waar nodig een verslag mee dat je samen met je huisarts kunt bekijken.

Mijnkwartier.be is je dagelijkse begeleider bij stress en burn-out, maar ook bij depressie, angst of verslaving kan het programma nuttig zijn. Het programma start met 1 maand begeleiding, die je naar wens kunt verlengen, en kost 55 euro per maand.

Onderzoek toont duurzame stressdaling aan

Een duurzame stressdaling van 64% en een blijvende stijging in levenstevredenheid van 40%. Dat zijn de resultaten van een opvolgstudie rond MijnKwartier.be. De studie werd uitgevoerd in navolging van eerder onderzoek uit 2014 bij 1.056 mensen. Toen bleek dat de gemiddelde deelnemer een gezond niveau bereikt na 21 dagen online zelfhulp, dankzij een stressdaling van ruim 50%. Bovendien was hij of zij tijdens diezelfde periode al 40% meer tevreden over zichzelf en zijn leven.

“Ik vind het heel jammer dat mensen soms een jaar lang op wachtlijsten blijven staan”, aldus dokter Koeck. “Nochtans is ondertussen bewezen dat ze zich binnen enkele weken al gelukkiger kunnen voelen, en de meesten zelfs vrij van stress, angst, depressie, vermoeidheid of burn-out zijn.”

De stresstest kun je doen via www.mijnkwartier.be.