Zoals veel ziektes in de psychische wereld, is overspannenheid iets dat vaak niet vanzelf weggaat. Dit wil zeggen dat als je jouw overspannen gevoel niet aanpakt, de kans klein is dat je jezelf na een tijdje beter voelt. Een overspannen gevoel kan namelijk tot ergere dingen leiden als je het niet aanpakt. Lees hier meer over de gevolgen van overspannenheid en hoe je jouw overspannen gevoel kan aanpakken.

Gevolgen van overspannenheid?

Overspannenheid heeft een grote link met stress en depressie. Overspannenheid kan namelijk een symptoom zijn van zowel depressie als stress. Soms kan het ook op zich voorkomen. Als je correct jouw overspannen gevoel aanpakt, zal de kans op stress en depressie kleiner worden. Maar als je dat niet doet, kan het zijn dat jouw geest en lichaam na een tijdje zo uitgeput zijn dat ze niet langer erger kunnen voorkomen. Denk maar aan de slechte slaap die je krijgt als je overspannen bent of alle dingen die je vergeet. Na een tijdje begin je je daarover zorgen te maken of worden je symptomen erger. Deze symptomen vallen dan niet langer onder de symptomen van een overspannen gevoel maar onder de symptomen van stress en depressie. Bij beide kan het zijn dat je slecht slaapt, huilbuien of sombere gevoelens ervaart, dat je veel vergeet, dat je je moeilijk kan concentreren,… kortom als je iets niet aanpakt is de kans dat het zich opstapelt groot.

Gevolgen van overspannenheid? Behandelen van overspannenheid

Mijn kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma dat je helpt in het aanpakken van je overspannen gevoel en dat jou helpt erger te voorkomen. Jij hebt weer de controle over wat je wil voelen en wat niet. We helpen je ontdekken wat je helpt tegen een overspannen gevoel, zodat je ook in de toekomst minder kans hebt op het ervaren van een overspannen gevoel.

Gevolgen van overspannenheid? Doe de stresstest!

Wil je weten in welke mate jij overspannen bent of je reeds symptomen hebt van stress of depressie? Doe dan hier de gratis online stresstest!