Het ontstaan van een angstaanval kan verschillende redenen hebben. Een angstaanval is een hevige ervaring van emoties op iets dat angst uitlokt. Zowel angst als stress staan aan de basis van een angstaanval. Een angstaanval ontstaat niet zomaar. Er moet sprake zijn van een opstapeling van zowel angst als stress eer men een angstaanval kan ervaren.

Maar wat zijn nu de angstaanval oorzaken? Hoe komt het nu dat je plots een angstaanval ervaart? Niet iedereen ervaart een angstaanval, dus is dit dan normaal? Dit artikel helpt je meer inzicht verkrijgen in de angstaanval oorzaken en helpt je ook ontdekken wat voor jou een gepaste behandeling kan zijn.

Angstaanval oorzaken: de irreële angst?

Om te mogen spreken van een angststoornis, die bijgevolg tot een angstaanval leidt, moet er sprake zijn van irreële angst. Wat wil dit nu zeggen? Dit wil zeggen dat je een hevige emotionele reactie ervaart op iets dat technisch gezien zulke reactie niet teweeg zou mogen brengen. Zoals bijvoorbeeld falen op een toets. Voor jou kunnen goede punten belangrijk zijn, maar het is geen kwestie van levensbelang. Je gaat niet dood als je slechte punten hebt. Misschien ervaar je dit zelf wel zo, maar desondanks leidt het niet tot fysisch gevaar. Irreële angst is dus angst hebben voor iets dat niet levensbedreigend is.

Angstaanval oorzaken: waarom ben ik nu angstig?

Een traumatische ervaring kan angstaanval oorzaken oproepen. Angst ontstaat niet zomaar. Het heeft altijd een origine. Je zal dus, misschien onbewust, hetgeen dat de angst uitlokt met iets  sterk negatief associëren. In deze context zijn angstaanval oorzaken dus van psychologische reden. Bijgevolg zijn ze ook aan te pakken aan de hand van therapie.

Angstaanval oorzaken: de behandeling!

In een behandeling leer je negatieve, traumatische gedachten, die aan de basis liggen van je angst uit te dagen. Op die manier leer je de angst onterecht is en hoe je angstaanvallen kan voorkomen. Mijn Kwartier vormt één van de mogelijke behandelingen. Dit programma werd opgesteld door artsen en psychologen en helpt je dagelijks in het aanpakken van je angsten.

Wil je graag weten welke angst symptomen jij ervaart? Doe dan hier de gratis angst test!