Voel je je vaak angstig? Alsof je tijdens dit moment geen controle hebt over je lichaam en je als een soort buitenstaander aan het kijken bent naar wat er met je lichaam gebeurt? Dan kan het zijn dat je aan een angststoornis lijdt. Als deze momenten vaak voorkomen en je het gevoel hebt dat deze angst je belemmert in je dagdagelijkse leven, kan het tijd zijn om er iets aan te doen! Om je op weg te helpen, zullen we de symptomen van angst beschrijven, hoe angst ontstaan en hoe je het kan behandelen.

Angstig? Symptomen van angst!

Als je angstig bent, kan je merken dat je eerst begint te zweten. Dit is vaak het eerste teken van angstig zijn of nervositeit. Vervolgens zal je hart sneller beginnen slaan en je zal oppervlakkiger beginnen ademen. Je pupillen worden groter en je spieren spannen op. Verder kan het zijn dat je begint te duizelen en het gevoel hebt de link met de realiteit te hebben verloren.

Bovenstaande symptomen zijn symptomen van een angststoornis. Als je je vaak angstig voelt, kan het dus zijn dat je aan een angststoornis lijdt. Hoe is deze nu ooit ontstaan? Wel, het kan zijn dat je iets traumatisch hebt meegemaakt en dat dit een invloed heeft op je leven nu. Of het kan zijn dat je is aangeleerd dat je voor bepaalde dingen angstig moet zijn, of het kan zijn dat je angstig was voor iets anders, maar nu de link legt tussen deze situatie en je angst. Oorzaken van het ontstaan van angst kunnen verschillen van persoon tot persoon, dus misschien kan jij kort eens even nadenken welke van deze drie voorbeelden op jou van toepassing is.

Angstig? Behandel je angst!

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma dat je helpt in het aanpakken van je angst en ook om de kans dat je in de toekomst nog dezelfde angst beleefd, te verminderen. Je kan het programma dus dagelijks volgen van bij jouw thuis.

Angstig? Doe de angsttest!

Wil je weten wat jouw angstniveau is of in welke mate angst een invloed heeft op jouw leven? Doe dan hier de gratis online angsttest!