Proficiat! Dit eerste woord komt misschien een beetje raar over, maar toch verdien je het zeker en vast! Waarom zeggen we proficiat? Als je een vermoeden hebt dat je een burn-out hebt, of zelfs al vastgesteld bent, is het niet gemakkelijk om je aan te zetten om een behandeling te zoeken. Een van de meest gekende burn-out symptomen is namelijk een vermoeid gevoel. Burn-out symptomen maken het dus niet bepaald gemakkelijk om je aan te zetten om een behandeling of hulp te zoeken.

Je voelt je uitgeblust, zwak, overwerkt en hebt het gevoel dat er niets meer bij kan. Dit zijn de meest bekende burn-out symptomen. Burn-out symptomen zullen ervoor zorgen dat je het gevoel hebt dat je niet meer jezelf bent en dat je het liefst heel de dag zou slapen. Voor de meeste mensen is dit niet een leuk gevoel, omdat meeste mensen met burn-out symptomen net heel gedreven zijn. Deze burn-out symptomen vragen hen dus tegen hun cultuur in te gaan.

Burn-out symptomen? Hoe kunnen ze me beïnvloeden?

Zoals net gezegd, zijn de meeste mensen met burn-out symptomen zeer gedreven mensen. Ze zitten niet graag stil, willen alles netjes afwerken en hebben vaak ook perfectionistische kenmerken. Waarom zijn deze mensen kwetsbaarder voor burn-out symptomen? Omdat ze zichzelf vaak in overdrive pushen. Ze willen altijd het beste van zichzelf en dat vraagt intensief werken.

Na een tijdje zal je merken dat je vermoeid wordt, dat je concentratieproblemen krijgt,… Op die moment zal je je waarschijnlijk nog net dat tikkeltje extra blijven pushen om alles gedaan te krijgen. Je wil niet toegeven aan de burn-out symptomen of hebt gewoon geen tijd om er bij stil te staan.

Burn-out symptomen? Wat kan je eraan doen?

Vaak zijn burn-out symptomen te ver gevorderd om zomaar voorbij te gaan. In sommige gevallen kan het zijn dat symptomen na een tijdje verdwijnen, maar burn-out symptomen zijn anders. Om burn-out symptomen aan te pakken, vraagt dit vaak een gewoonteverandering.

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma dat je helpt bij het aanpakken van je burn-out symptomen. Het helpt je anders kijken naar de burn-out symptomen en je eigen capaciteiten te waarderen, om zo de weg te vinden naar jouw persoonlijk herstel.

Burn-out symptomen? Doe de burn-out test!

Als je wil weten hoever jouw burn-out symptomen gevorderd zijn, doe dan hier onze gratis burn-out test!