Het lijkt wel of burn-out vaker lijkt voor te komen. Burn-out is een mentale ziekte, die gekenmerkt wordt door een vermoeidheid, uitgeblust gevoel op het werk. Een burn-out heeft daarnaast ook nog andere mogelijke oorzaken.  Zo kan een burn-out ontstaan door sociale problemen, bijvoorbeeld familiale problemen.

In deze blog zetten we de symptomen burn-out op een rijtje en helpen we je ook bij het zoeken naar een behandeling van symptomen burn-out. Vergeet ook niet om aan het einde van het artikel de gratis burn-out test te doen, om te testen in welke mate symptomen burn-out bij jou aanwezig zijn.

Symptomen burn-out? Wat zijn symptomen burn-out?

Burn-out wordt gekenmerkt door een overheersend gevoel van vermoeidheid en uitputting. Je hebt het gevoel dat je te lang en te vaak je geest en lichaam te ver hebt gepusht, zodat je nu steeds uitgeput bent. Je piekert ook vaak, bijna dag en nacht. Meestal over dingen zoals: ‘Wat had ik nu beter kunnen doen?’ of ‘Wat moet ik vanavond nog doen?’. Doordat je piekert, heb je ook slaapproblemen. Je geraakt moeilijk in slaap of wordt vaker wakker gedurende de nacht. Dit komt je uitgeput en vermoeid gevoel natuurlijk niet ten goede.

Naast dit overheersend gevoel van vermoeidheid, zal je ook merken dat je kortere reacties geeft naar andere mensen toe als ze je iets vragen. Je snauwt vaker en huilt ook meer. Doordat je brein uitgeput is, vergeet je ook vaker dingen en zal je het moeilijk hebben om je aandacht bij je werk of andere opdrachten te houden.

Symptomen burn-out? Hoe pak ik ze aan?

Sommige mensen met symptomen burn-out gaan langs bij de arts en worden een tijdje thuis geschreven. In veel gevallen is dit niet voldoende. Je symptomen burn-out werden namelijk uitgelokt door slechte gewoontes, waardoor je vermoeid en uitgeblust geraakte. Om die rede hervallen veel mensen als ze terug beginnen werken.

Je kan een behandeling volgen, die je helpt om je slechte gewoontes, die je symptomen burn-out in stand houden, te veranderen door nieuwe, goede gewoontes, die je helpen bij het uitschakelen van symptomen burn-out.

Mijn kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma dat je helpt bij het creëren van deze nieuwe, goede gewoontes aan de hand van therapeutische technieken.

Symptomen burn-out? Test hier je symptomen burn-out!

Wil je weten in welke mate symptomen burn-out bij jou aanwezig zijn? Doe dan hier de gratis burn-out test!