Werkdruk en werkstress zijn concepten die vaak gebruikt worden. Hiermee wordt de druk en stress, die we ervaren op ons werk, door ons werk, bedoeld. Deze stress kan uiteindelijk leiden tot het ontstaan van burn-out. Burn-out wordt gekenmerkt door vermoeidheid en een overspannen gevoel. Al jaren focust Mijn Kwartier op het behandelen van burn-out. Dankzij Mijn Kwartier kan je stress tot 77% reduceren in één maand. Aan de hand van het online zelfhulpprogramma werk je dagelijks 15 minuten aan jezelf.

Er zijn ook veel andere soorten bronnen die je kunt raadplegen als je meer wil weten over werkdruk en werkstress. Er bestaan namelijk veel artikels over deze onderwerpen. Bovendien zijn er verschillende soorten hulpverlening, waar je iets meer te weten kan komen over werkdruk en -stress. Er bestaan namelijk vormen van hulpverlening, die gericht zijn op psycho-educatie. In deze sessies worden psychische stoornissen of problemen duidelijker en vollediger uitgelegd. Er zijn verschillende vormen van hulpverlening, die deze psycho-educatie aanbieden. Denk maar aan zelfhulpcursussen, workshops, lezingen,... .

Workshop werkdruk door Dr.Koeck: wat?

Dr. Paul Koeck, de man achter Mijn Kwartier, geeft binnenkort een workshop waar volgende thema's aan bod komen:

  • Waarom is de werkdruk in de media zo hoog?
  • Hoe voorkom je psychische vermoeidheid of burn-out door te veel stress?
  • Wat zijn de effecten van stress op je gezondheid en hoe ga je daar het best mee om?

In deze workshop reikt hij oplossingen aan om efficiënter te werken en plannen. Verder komen ook stresspreventie, stressmanagement, het geven en ontvangen van feedback en het belang van een goede werk-privé balans aan bod.

Workshop werkdruk door Dr. Koeck: voor wie?

Deze workshop rond werkdruk wordt georganiseerd door Mediarte en is bestemd voor journalisten en mensen die werken in de media. De workshop gaat namelijk vooral over hoe omgaan met stress in de media.

Workshop werkdruk door Dr. Koeck: wanneer?

De workshop zal doorgaan op woensdag 23 april.