Voel je je depressief? Heb je de laatste tijd geen zin meer om nog iets te doen? Pieker je veel?

Dan kan het zijn dat jij last hebt van depressie. Depressie omvat veel meer dan enkel neerslachtig of somber zijn. Depressie heeft een grote invloed op je leven. Niet enkel je werk kan lijden onder depressie, maar ook je hobby's, je sociaal leven,.... Depressie heeft in de meeste gevallen tevens een negatieve invloed op je relaties. Omdat je vermoeid, somber en geagiteerd bent, kan het zijn dat je jezelf niet meer bent.

Naast het somber zijn, heeft depressie dus een grote invloed op je leven. Om van depressie te spreken moeten symptomen als volgende minstens 2 weken aanwezig zijn:

  1. Sombere stemming
  2. Piekergedrag
  3. Slaapproblemen
  4. Huilbuien
  5. Laag zelfbeeld
  6. Isolatiegedrag
  7. ...

Als je meer te weten wil komen over het fenomeen depressie, dan kan je altijd een kijkje nemen op onze depressie pagina. Deze pagina zal je meer vertellen over de symptomen van depressie, hoe depressie ontstaat, hoeveel mensen lijden aan een depressie. Tevens zal het je helpen in het selecteren van een gepaste behandeling depressie.

Deze pagina werd opgesteld in samenwerking met artsen en psychologen om je een volledig beeld te geven over depressie en je op laagdrempelige wijze verder te helpen. De eerste stap naar het behandelen van depressie is altijd de moeilijkste. Door zelf informatie te zoeken, heb je reeds een grote stap naar behandeling gezet.

Depressie laagdrempelig behandelen?

Lichte en matige vormen van depressie kan je behandelen op een laagdrempelige manier. Heb je de motivatie niet om een hulpverlener te contacteren? Dan kan je hier terecht voor een online behandeling. Mijn Kwartier is een online programma, dat je dagelijks begeleidt aan de hand van therapeutische technieken. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde deelnemer 6 weken nodig heeft om zijn depressie symptomen 'onschadelijk' te maken.

Mijn Kwartier biedt dus een alternatieve vorm van hulpverlening, waar mensen, die de stap naar 'face-to-face' hulpverlening te moeilijk vinden, ook een behandeling kunnen krijgen. Het is ook mogelijk om het programma te volgen in combinatie met een behandeling bij een hulpverlener. Op die manier wordt je naast je therapie ook dagelijks begeleidt.

Depressie testen?

Je kan hier gratis onze depressie test afleggen, om een beeld te krijgen van de ernst van je depressie symptomen. Dr. Paul Koeck geeft nadien meer uitleg over de resultaten en wat je kan doen.