Zo simpel is het: als je depressief bent, wil je niet meer uit bed komen. Denk je dat je zelf depressief bent? Of heeft misschien iemand in je buurt een depressie? Niet gemakkelijk om te weten wanneer je depressief bent hé?

Vaak wordt depressie geassocieerd met sip zijn of een moeilijkere periode hebben. Zeker bij pubers lijkt het normaal je te isoleren en depressief te zijn, of zo denkt men.

Depressie: het taboe!

Blijkbaar mogen we niet zeggen dat we depressief zijn, want dat is raar. Depressie wordt nogal snel afgedaan als iets dat wel over gaat. Maar wat als het nu eens niet overgaat? Moet ik dan blijven luisteren naar de mensen, die zeggen dat het slechts een periode is? Ik weet het niet meer...

Als je een depressie hebt, is het heel moeilijk om te weten wat je nu precies moet doen. Bijna iedereen heeft mensen rondom zich, die depressie minimaliseren of door het taboe niet goed weten wat te doen.

Daarenboven heb je vaak het gevoel dat de depressie een soort gewoonte is of dat je niet anders verdient, want je bent toch niets waard.

Depressie: waarom je wel de stap kan zetten naar de oplossing!

De vorige paragrafen beschreven de moeilijkheden, die waarschijnlijk dagelijks door je hoofd gaan. Echter, des te meer je over depressie te weten komt, des te meer je zal begrijpen dat je wel een keuze hebt. De oorzaken en de omgeving van iemand met een depressie verschillen van persoon tot persoon. Wat wel allemaal hetzelfde is, is dat iedereen een oplossing tegen depressie verdient! Door het opzoeken van informatie rond depressie, heb je reeds een belangrijke stap gezet. Stop niet hier, je kan het!

Er bestaan verschillende oplossingen tegen depressie. Voor sommige kan het een te grote stap zijn om een psycholoog te contacteren. Voor diegene bestaat er nu het online zelfhulpprogramma. Dit programma brengt psychologische hulp naar jou thuis. Aan de hand van het programma werk je dagelijks aan je depressie en leer je jezelf opnieuw kennen!

Wil je graag weten welke depressie symptomen jij ervaart? Doe dan hier de gratis depressie test en ontdek meer over je symptomen en mogelijke oplossingen!