De term manische depressie hoor je de laatste tijd vaker. Meeste mensen kennen de algemene vorm van depressie, maar niet veel mensen weten wat een manische depressie precies inhoudt. Een manische depressie bevat dezelfde symptomen als een gewone depressie, maar met een afwisseling tussen periodes van een overheersend somber gevoel en narcistische trekken.

Heb je een diagnose manische depressie of wil je er meer weten over symptomen manische depressie, dan kan je hier terecht. We lijsten de manische depressie symptomen op en bieden vormen van behandeling aan. Verder kan je ook de gratis depressie test doen om te ontdekken in welke mate depressie symptomen op jou van toepassing zijn.

Symptomen manische depressie? Wat zijn de symptomen?

Een manische depressie is een depressie met periodes van manie. De depressieve periodes van een manische depressie verlopen hetzelfde als een gewone depressie. Je ervaart een alles overheersend gevoel van neerslachtigheid. Je hebt geen positieve blik op de toekomst, onderneemt niets meer, je piekert veel en hebt moeite met slapen. Verder kan het ook zijn dat de depressie ervoor zorgt dat je meer of minder gaat eten en vaak hebben mensen met symptomen manische depressie ook last van een laag libido.

Naast deze depressieve episodes ervaren mensen met symptomen manische depressie ook manische periodes. In deze periodes zijn mensen uit het niets erg gelukkig. Alles is super en ze kunnen alles aan. Ze hebben na een depressieve periode ineens een heel sterk zelfbeeld en hoog idee over zichzelf. In deze periode komt het ook vaak voor dat mensen slechte beslissingen maken. Zoals bijvoorbeeld het aankopen van een kleren die ze niet kunnen betalen.

Symptomen manische depressie? Mogelijke behandelingen?

Je kan een symptomen manische depressie behandelen aan de hand van therapie of eventueel medicatie. Je kan hiervoor dus langsgaan bij een psycholoog of psychiater. Bij symptomen manische depressie is het in vaak aangewezen om medicatie te gebruiken tijdens de behandeling.

Als ondersteuning van deze behandeling kan je het online programma van Mijn Kwartier volgen. Dit programma helpt je dagelijks de goede vooruitgang op peil te houden en eventueel andere factoren verbonden aan de manische depressie symptomen te neutraliseren.

Symptomen manische depressie? Doe de depressie test!

Om je depressieve symptomen te meten en in welke mate ze een invloed hebben op je leven, kan je de gratis depressie test doen!