Vergeetachtigheid? Stemmingswisselingen? Concentratieproblemen? Vaak begint het klein, maar overspannen zijn kan na een tijd een grote invloed hebben op je leven.

Overspannen zijn uit zich door een combinatie van meerdere symptomen. Deze symptomen uiten zich zowel lichamelijk als psychisch. Net zoals de symptomen van overspannen zijn kunnen ook de oorzaken en de gevolgen van overspannen zijn erg van elkaar verschillen; Het wil dus niet zeggen dat omdat twee personen overspannen zijn, ze dezelfde symptomen ervaren en dat ze bovendien dezelfde gevolgen van overspannen zijn zullen ondervinden.

Overspannen? Wat zijn de symptomen van overspannen zijn?

Ten eerste zijn er verscheidene lichamelijke symptomen van overspannen zijn. Vaak beginnen de symptomen klein en zijn ze moeilijk op te merken. Bijvoorbeeld je merkt dat je nek wat opgespannen staat. Het komt vaak voor dat mensen die overspannen zijn, last hebben van spierpijn.

Lichamelijke symptomen van overspannen zijn bijgevolg bijvoorbeeld het volgende inhouden:

  • Spierspanning
  • Zweten
  • Versnelde hartslag

Daarnaast zijn er ook verschillende psychische of mentale symptomen van overspannen zijn. Bijvoorbeeld, je vergeet je sleutels, je vergeet boodschappen te doen,.... Het zijn maar kleine dingen, maar het kan wel een indicatie zijn van overspannen zijn; dat je veel aan je hoofd hebt, waardoor sommige andere functies niet langer de nodige energie krijgen en gelinkte taken minder efficiënt uitgevoerd worden. Andere voorbeelden van symptomen van symptomen van overspannen zijn, zijn de volgende:

  • Concentratieproblemen
  • Geheugenproblemen
  • Stemmingswisselingen
  • Agitatie

Overspannen? Hoe behandel ik overspannen zijn?

Als overspannen zijn voor een korte periode aanhoudt, kan het zijn dat de symptomen gewoon vanzelf weggaan; als je rust vindt na een stressvolle periode. Als de stressvolle periode echter gedurende lange tijd aanhoudt, kan het overspannen zijn en zijn symptomen echter een grotere omvang krijgen en een intense invloed krijgen op je leven. Op die moment is het nuttig op zoek te gaan naar professionele hulp op de vicieuze cirkel van overspannen zijn te doorbreken.

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma, ontwikkeld door artsen en psychologen, dat je dagelijks kan begeleidt bij het aanpakken van jouw symptomen van overspannen zijn. Bovendien helpt het je jouw psychische kwetsbaarheid te verlagen en symptomen van overspannen zijn in de toekomst te herkennen, om zo overspannen zijn in de toekomst te voorkomen!

Wil je graag weten in welke mate jij overspannen bent en welke mogelijke gevolgen van overspannen zijn jouw dagelijkse functioneren belemmeren? Doe dan hier de gratis overspannen test!