Met dit warme weer is de kans groot dat sommige mensen moeite hebben met inslapen en doorslapen. Op lange termijn kan dit ervoor zorgen dat je erg uitgeput geraakt en je dus aan vermoeidheid lijdt. Vermoeidheid bij warm weer kan erg vervelend zijn. Het kan je namelijk remmen in je dagelijks functioneren en zelfs een invloed hebben op je humeur. Zo kan vermoeidheid bij warm weer depressie symptomen met zich mee brengen.

Naast depressie als gevolg, kunnen verschillende factoren aan de basis liggen van vermoeidheid bij warm weer. Ten eerste is het moeilijker in slaap te geraken als de slaapkamer erg warm is. Daarnaast kan het ook zijn dat stress aan de basis ligt van de slaapproblemen. We zijn namelijk actiever in zomertijd. Dit kan ook een verhoogde druk met zich meebrengen.

Vermoeidheid bij warm weer? De symptomen!

Mocht je lijden aan vermoeidheid bij warm weer, heb je vaak problemen met inslapen of doorslapen. Vaak spendeer je korte nachten en/of slaap je oppervlakkig. Dit maakt dat het je meer moeite kost om te presteren overdag. Dit kan vaak leiden tot concentratieproblemen en zelfs geheugenproblemen. Je hebt meer moeite taken gedaan te krijgen en kan frequent dingen vergeten.

Vermoeidheid bij warm weer? Vermoeidheid symptomen aanpakken!

Als deze symptomen slechts voor korte duur of oppervlakkig stand houden, is de kans groot dat de vermoeidheid na een tijdje weggaat. Als de symptomen echter langdurig stand houden en/of ze een grote invloed hebben op je dagelijks functioneren, kan het handig zijn hulp te zoeken om vermoeidheid bij warm weer te verminderen.

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma dat je dagelijks begeleidt in het verminderen van vermoeidheid symptomen. Het helpt je bij het begrijpen van je symptomen alsook in inzicht te verwerven in hoe je jouw symptomen kan aanpakken. Leer vandaag nog hoe je jouw ongezonde gewoontes kan omzetten in gezonde gewoontes.

Doe de gratis test!

Wil je graag weten in welke mate vermoeidheid bij warm weer een invloed heeft op je dagelijks functioneren. Doe dan hier de gratis test!