Overspannen zijn kan verscheidene gevolgen hebben voor je geest en lichaam. Zo kan je het gevoel hebben constant onder druk te staan. Bovendien kunnen allerlei kwaaltjes de kop op steken, zoals spierpijn, hoofdpijn, etc.

Overspannen zijn kan uit verschillende bronnen voortkomen. Zo kan stress aan de basis liggen, maar ook bepaalde ingrijpende evenementen zoals bijvoorbeeld een hoge werkdruk. Het is nuttig als je overspannenheid lange tijd aanhoudt op zoek te gaan naar hulp.

Overspannen? De symptomen!

Zoals hierboven vermeld, kan overspannen zijn een invloed hebben op geest en lichaam. Zo kan je bijvoorbeeld slaapproblemen, spierpijn, hoofdpijn, darmproblemen, eetproblemen, etc. vertonen als gevolg van overspannen zijn. Emoties kunnen namelijk een grote invloed hebben op ons lichaam, waardoor bepaalde mentale klachten zich soms fysiek uitdrukken.

Naast fysieke klachten kan je je somber voelen of concentratieproblemen hebben ten gevolge van overspannen zijn. Je geheugen kan je soms te parten spelen en vaak zijn mensen die overspannen zijn erg gepreoccupeerd met wat ze allemaal nog moeten doen die dag.

Overspannen? De behandeling!

Overspannen zijn kan zich dus op verschillende manieren uiten, maar ook verscheidene gevolgen inhouden. Zo kan het zijn dat als je gedurende lange tijd overspannen bent, een burn-out krijgt. Het is dus nuttig om naar je lichaam en geest te luisteren en tijdig hulp in te schakelen.

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma, dat je dagelijks van thuis uit begeleidt in het aanpakken van overspannen symptomen. Aan de hand van video's en persoonsgerichte vragen ontdek jij hoe je minder kan doen van wat je overspannen en ongelukkig maakt en meer van wat jouw levensvreugde geeft.

Overspannen? De test!

Wil je graag weten in welke mate overspannen zijn een invloed heeft op jouw dagelijks leven? Doe dan hier de gratis test!