Nu de dagen korter worden en het buiten ook wat kouder wordt, krijgen veel mensen last van vermoeidheid. Naast de occasionele verkoudheid die de revue passeert, moet je bovendien aan je bioritme denken: dagen worden korter, maar dit wil niet zeggen dat jij noodzakelijk minder te doen hebt als je thuis komt. Vaak haasten we ons ook naar huis, omdat het buiten al donker begint te worden en de avond al bijna voorbij lijkt te zijn.

Vermoeidheid? Wat zijn oorzaken vermoeidheid?

Kortere dagen kunnen ervoor zorgen dat je stress of zelfs depressie symptomen ervaart. Naast een hogere druk om taken en huishoudelijke karweien tijdig af te ronden om vervolgens op tijd in bed te kruipen, kriig je minder vitamine D van de zon, wat ervoor kan zorgen dat je je somber voelt.

Aangezien de dagen korter worden, kan het ook zijn dat ook inslapen moeilijker wordt. Je piekert, je hebt stress, je bent gespannen,... waardoor je vermoeid opstaat. Dit kan een soort vicieuze cirkel creëren, waardoor je vermoeid bent gedurende de dag, maar toch niet in slaap raakt gedurende de nacht.

Oorzaken vermoeidheid zijn dus niet altijd ver te zoeken. Het is nuttig deze oorzaken vermoeidheid in de gaten te houden en om zo snel mogelijk in te grijpen wanneer je merkt dat je onder hevige stress staat of zelfs te lijden hebt aan depressie symptomen.

Oorzaken vermoeidheid? Behandel ze hier!

Ben je op zoek naar een manier om je oorzaken vermoeidheid aan te pakken? Of zou je graag frisser opstaan? Mijn kwartier is een online zelfhulpprogramma, dat je dagelijks begeleidt in het aanpakken van oorzaken vermoeidheid, maar je bovendien ook begeleidt in het behandelen van stress, angst, burn-out en depressie. Aan de hand van therapeutische technieken leer je:

  1. Vermoeidheid symptomen te herkennen
  2. Vermoeidheid symptomen te verminderen
  3.  Aan hervalpreventie te doen, zodat vermoeidheid symptomen op lange termijn minder kans hebben

Oorzaken vermoeidheid? Doe hier de gratis test!

Wil je graag weten in welke mate jouw vermoeidheid je dagelijkse functioneren beïnvloedt en mogelijk symptomen van stress, depressie en angst met zich meebrengt? Doe dan hier de gratis test!