Het is niet altijd gemakkelijk vermoeidheid of symptomen vermoeidheid te herkennen. Ze beginnen namelijk vrij klein, maar worden erger naarmate de vermoeidheid toeneemt. Het is nuttig de symptomen vermoeidheid in overweging te nemen en daarbij de gevolgen die je eventueel ervaart van de symptomen vermoeidheid.

Een handig hulpmiddel om je symptomen vermoeidheid in kaart te brengen is de online gratis vermoeidheid test.

Wat zijn de symptomen vermoeidheid?

Hieronder vind je een lijst van de symptomen vermoeidheid. Zoals eerder vermeld zijn er bepaalde gradaties van de symptomen vermoeidheid. Hou dit dus in je achterhoofd.

  • Je voelt je gedurende lange tijd vermoeid.
  • Je verliest gedurende enkele maanden gewicht. Je kan geen verklaring bedenken voor het gewichtsverlies.
  • Plotse temperatuurschommelingen.
  • Ineens duiken er verschillende symptomen op, die een mogelijk disfunctioneren van bepaalde organen zouden kunnen indiceren.
  • Verhoogd stressniveau
  • Geheugenproblemen
  • Concentratieproblemen
  • Spierpijn

Wat kan ik doen bij het ervaren van symptomen vermoeidheid?

Als je enkele symptomen van vermoeidheid herkent en je denkt dat ze reeds enkele gevolgen hebben uitgelokt, is het nuttig op zoek te gaan naar hulp. Het is natuurlijk niet nodig bij iedere vorm van vermoeidheid meteen naar de dokter te rennen, maar het is wel nuttig je symptomen van vermoeidheid in je achterhoofd te houden.

Een eerste nuttige stap is om fysieke oorzaken voor je symptomen van vermoeidheid uit te sluiten. Op die manier weet je al in welke richting je hulp kan zoeken.

Eens er bepaald wordt dat je symptomen van vermoeidheid uitgelokt worden door psychische problemen, kan je verschillende kanten op. Zo bestaan er hulpverleningen, die je in groep of individueel kunnen voorthelpen. Dankzij de toename aan technologie is het bovendien mogelijk je symptomen van vermoeidheid aan te pakken door het volgen van een online programma. Mijn Kwartier begeleidt je dagelijks een kwartier en helpt je symptomen van vermoeidheid en eventuele gevolgen effectief aan te pakken.