Migraine had het een tijdje moeilijk om herkend te worden als officiële ziekte. Als je migraine hebt, zal je vaak mensen horen zeggen dat je overdrijft, of dat het heus niet zo erg is om een beetje hoofdpijn te hebben. Maar migraine is veel meer dan gewoon hoofdpijn en mensen die migraine hebben zullen dit beamen. Iedereen heeft wel eens hoofdpijn, maar de invloed dat migraine kan hebben op je dag of op je lichaam is veel groter. In dit artikel beschrijven we migraine symptomen en ook mogelijke behandelingsvormen van migraine symptomen.

Migraine symptomen: symptomen van migraine

Migraine begint vaak zacht gedurende de dag en wordt erger met mate de dag vordert. Migraine is een bonzende hoofdpijn, dat zich vaak maar aan één kant van je hoofd situeert. Als je een migraine aanval hebt, heb je het moeilijk om veel licht te verdragen en word je vaak misselijk of moet je overgeven. Migraine kan al jong voorkomen. Soms kan iemand van 11 jaar al een aanval van migraine hebben. Als je migraine niet behandelt duurt het meestal tussen de 4 tot 72 uur. Alles wat langer of korten dan deze periode duurt, is waarschijnlijk geen migraine.

Migraine is zulke harde hoofdpijn dat meeste mensen niet meer in staat zijn om iets anders te doen dan in hun bed liggen en wachten tot de hoofdpijn voorbij is. Het is vaak ook lang zoeken naar medicatie die de aanvallen of migraine symptomen doet afnemen. Verder kan migraine vaak gepaard gaan met stress. 62% van de mensen die stress hebben, hebben namelijk ook last van spanningshoofdpijnen. Dit zijn hoofdpijnen die uitgelokt worden door spanning of stress. Je zal misschien ook merken dat je meer migraine aanvallen of migraine symptomen hebt als je gestresseerd bent of als het een drukke dag is geweest.

Migraine symptomen: behandeling

Omdat migraine symptomen zo vaak gepaard gaan met spanningshoofdpijn en stress, is het nuttig om stress te elimineren of verminderen. Ook al heb je geen last van spanningshoofdpijnen, kan het zijn dat stress je aanvallen frequenter of erger doet voorkomen.

Mijn Kwartier is een online zelfhulpverlening dat je ondersteund in het aanpakken van stress en spannings. Het kan je dus helpen in het verminderen van je migraine en bijkomende migraine symptomen.

Migraine symptomen: doe de stresstest!

Om te weten of stress een invloed kan hebben op je migraine aanvallen of migraine symptomen, kan je de gratis stresstest doen om te weten wat jouw stressniveau is.