Stress komt in alle maten en vormen voor. Zo kan het zijn dat je stress werkgerelateerd is, maar ook dat je bijvoorbeeld stress hebt om een trouw die je moet plannen. Stress is bovendien niet altijd slecht. Soms kan het je net dat tikkeltje extra motiveren waardoor de dingen sneller gedaan zijn. Langs de andere kant kan je bijvoorbeeld mensen tegenkomen die een 'black out' hebben gekregen doordat hun stressniveau erg hoog lag.

Stress kan dus zowel gezond als ongezond zijn. Het is dus nuttig, als je stress hebt, na te gaan wat dit met je op dagelijkse basis doet. Helpt je stress je beter presteren? Of werkt de stress net remmend? Kan je er slechter door slapen? Rumineer je vaak over dingen die je nog moet doen?

Als je 'ja' op de laatste vragen hebt geantwoord, is de kans groot dat jij lijdt aan ongezonde stress.  Deze soort stress kan verlammend werken en zal er net voor zorgen dat je langer nodig hebt om bepaalde taken tot een goed einde te brengen. Andere factoren kunnen ook een invloed hebben op deze stress. Bijvoorbeeld perfectionnisme kan ervoor zorgen dat je stressniveau erg omhoogt gaat en je blokkeert. Verder kunnen andere gewoontes zoals weining sport, ongezond eten,... gelinkt zijn aan een verhoging van je stressniveau.

Stress? Verminder je stress vandaag nog!

Lijdt je aan ongezonde stress, is het nuttig op zoek te gaan naar een uitlaatklep of een manier om om te gaan met deze stress. Als je stresss langdurig aanhoudt en significante invloeden heeft op je daglijks functioneren, is het nuttig op zoek te gaan naar professionele hulp.

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma, dat je dagelijks van thuis uit begeleidt in het verminderen van stress en je helpt gezonde gewoontes inbouwen om resistenter te zijn tegen stress.

Wil je graag weten in welke mate stress jouw dagelijks functioneren beïnvloedt? Doe dan hier de gratis stress test en ontdek wat Mijn Kwartier voor jou kan betekenen.