Stress in zomertijd kan een grote invloed hebben op je dagelijks leven. Stress kan namelijk verscheidene symptomen uitlokken, die een significante impact hebben je functioneren. Zo kan stress aan de basis liggen van concentratieproblemen en geheugenproblemen. Verder kan het ook een grote invloed hebben op je humeur. Stress kan er namelijk voor zorgen dat je meer huilt en somber wordt.

Stress in zomertijd? Stress symptomen

Stress kan zich op veel verschillende manieren uiten. Zo kan je bijvoorbeeld meer transpireren of kan je erg triest worden. Verder kan stress ook een invloed hebben op je executieve functies. Aangezien stress een invloed kan hebben op je concentratie en zelfs je geheugen, is de kans groot dat je langer doet om bepaalde taken af te ronden en dat ze ook meer energie van je zullen vragen.

Stress in zomertijd kan des te intensiever zijn aangezien we doorgaans ook actiever zijn in de zomertijd. Je neemt meer hooi op je vork. Je bent langer wakker wat ook wil zeggen dat je langer actief bent.

Stress in zomertijd? Stress behandelen

Stress in zomertijd aanpakken kan op verschillende manieren. Zo stelt Mijn Kwartier een online zelfhulpprogramma voor, dat je dagelijkst begeleidt in het verminderen van je stress symptomen. Van thuis uit kan je meer inzicht verwerven in jouw stress symptomen en wat je kan doen om een gezonder leven te leiden. Het programma identificeert namelijk met jou potentiële ongezonde gewoontes en voorziet een begeleiding op maat om deze om te zetten naar gezonde gewoontes.

Stress in zomertijd? Doe de test

Wil je graag weten in welke mate stress jouw dagelijks functioneren beïnvloedt? Doe dan hier de gratis stress test en ontdek vandaag nog wat jij kan doen om jouw stress symptomen te verminderen. De test duurt ongeveer 5 minuten en geeft je jouw persoonlijke resultaten direct erna.