We zijn allemaal op zoek naar levensgeluk. Als je het internet consulteert, vind je een rijke bron aan informatie en quotes over levensgeluk die je in enkele lijnen hun visie geven over hoe levensgeluk te bereiken valt. De realiteit is echter niet zo simpel. Bijvoorbeeld 'genieten van elke moment' is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Snel druipen je gedachten af naar wat je die dag nog allemaal moet doen. Bovendien hoor je vaak 'leef in het hier en nu'. Toch zijn we echter steeds op zoek naar verbetering, naar meer.

De mentale rust die bij levensgeluk hoort, is volgens meerdere bronnen gemakkelijk te bereiken. Echter vraagt dit vaak een drastische gedachteverandering en veel werk.

Levensgeluk? Wat zijn de geheimen?

De gouden vraag. Wat zijn de geheimen van levensgeluk? Net zoals de hoeveelheid informatie omtrent hoe levensgeluk te bereiken, bestaan er veel verschillende meningen over wat dat nu precies is. De meeste definities komen echter neer op tevreden zijn met het hier en het nu. Dit wil zeggen 'in het reine zijn' met jezelf en niet langer op zoek gaan naar 'the next best thing'.

Dit proces gaat er echter anders uitzien voor verschillende personen. Niet iedereen gaat zijn geluk vinden door aan het strand te wonen of door van job te veranderen. Vaak heb je tijd en begeleiding nodig om te ontdekken wat jou nu echt gelukkig maakt.

Levensgeluk? Een duwtje in de rug!

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma, ontwikkeld door artsen en psychologen, dat zich baseert op de oplossingsgerichte therapie om je te helpen ontdekken wat jou gelukkig maakt en wat niet. Vervolgens leert het je ongezonde gewoontes te doorbreken en in de plaats daarvan gezonde gewoontes te creëren, die bijdragen aan jouw levensgeluk.

Levensgeluk? Doe de test!

Wil je graag weten wat jou mogelijk afremt? Wil je weten welke factoren jouw dagelijkse leven op een negatieve manier beïnvloeden? Doe dan hier de gratis test en ontdek aan welke gebieden jij kan werken om je levensgeluk te verhogen!