Burn-out is een erkende mentale ziekte, die steeds vaker lijkt voor te komen in onze stressgedreven maatschappij. Je ziet het steeds vaker: mensen die werken voor 2 of die hollen van hier naar ginder. Vaak is het moeilijk je brein en je lichaam even compleet rust te geven en een moment van ontspanning te voorzien.

Burn-out komt vaak voort uit momenten van intense stress en drukte. Wat deze stress en drukte in de hand werkt kan uit verschillende hoeken komen: je werk, je relatie en soms zelfs je hobby's.

Burn-out? Wat zijn de symptomen van burn-out?

Als je lijdt aan een burn-out, komt het vaak voor dat je stressniveau erg hoog is. Dit kan er op zijn beurt voor zorgen dat je gemakkelijk dingen vergeet, aandachtsproblemen hebt of zelfs humeurschommelingen ervaart.Daarenboven is het vaak moeilijk de slaap te vatten of aan één stuk door door te slapen. Vaak lig je namelijk te denken aan taken die nog moeten gebeuren of wat je de dag erna allemaal wel niet gepland hebt. De stress die daarmee gepaard gaat maakt dat het vaak moeilijk is om een goede nachtrust te ervaren. Dit zorgt dan voor een vicieuze cirkel, aangezien een slechte nachtrust in vele gevallen gelinkt is aan meer stress.

Burn-out? Hoe behandel je een burn-out?

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma dat je dagelijks begeleidt in het aanpakken van burn-out symptomen. Aan de hand van psychotherapeutische technieken helpt het je meer inzicht te verkrijgen in jouw persoonlijke symptomen en wat jou kan helpen om een gelukkiger en gezonder leven te leiden. Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe het programma jou kan helpen zowel fysiek als mentaal gezonder te leven!

Burn-out? Doe de test!

Wil je weten in welke mate jouw dagelijkse functioneren beïnvloed wordt door burn-out symptomen? Doe dan hier de gratis burn-out test!