Als je de diagnose depressie krijgt, is het nuttig om je depressie zo snel en effectief mogelijk aan te pakken. De symptomen van depressie verhogen namelijk naarmate je wacht met depressie behandelen en daarnaast neemt de kans op een volgende depressie toe. Als je een depressie niet behandelt, of laat aanslepen, vormt er zich in je geest een soort litteken, dat de kans verhoogt om een tweede depressie te ervaren.

Depressie behandelen. Om je te helpen bij de zoektocht naar een manier om depressie te behandelen, sommen we mogelijkheden van behandeling op en geven we je de mogelijkheid om aan het einde van het artikel een depressie te testen te doen.

Depressie behandelen?  Ik ga langs bij een psychiater.

Depressie behandelen kan je doen door langs te gaan bij een psychiater. Hij/zij heeft de mogelijkheid om antidepressiva voor te schrijven, als enige hulpverlener. Deze medicatie kan je helpen om je depressie te behandelen de symptomen en je gevoel erbij te verminderen. De medicatie geeft je misschien een beetje een ‘verlamd’ gevoel. Dit geeft je lichaam en geest de kans de symptomen te verminderen en zo je depressie te verminderen. Deze aanpak werkt het best bij diepe depressies en genetische vormen van depressie.

Depressie behandelen? Ik ga langs bij een psycholoog.

Depressie behandelen aan de hand van therapie is een hoogst effectieve vorm van behandeling. Aan de hand van therapie bij een psycholoog of psychotherapeut kan je de depressie symptomen aanpakken, door gedachten uit te dagen en samen op zoek te gaan naar de oorzaak van depressie.

Depressie behandelen? Ik volg een online zelfhulpprogramma

Depressie behandelen kan ook door middel van een online zelfhulpprogramma. Mijn Kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma, dat je helpt in het aanpakken van je depressie symptomen aan de hand van therapeutische technieken. Zo kan je iedere dag een kwartier aan jezelf en je depressie werken.

Depressie behandelen? Doe de online depressie test!

Wil je weten in welke mate jij depressie symptomen ervaart en deze een invloed hebben op je dagelijkse leven? Doe dan hier de gratis online depressie test!