Ondanks migraine in het algemeen gekwalificeerd wordt als een fysische ziekte, heeft deze wel degelijk een basis in het mentale welzijn. Verscheidene lichamelijke, psychische en omgevingsfactoren kunnen namelijk een aanval van migraine uitlokken. Een voorbeeld van een lichamelijke factor is hormonale veranderingen. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld meer last hebben van migraine net voor hun maandstonden. Als psychische factor is stress waarschijnlijk de best gekende. Zo merken verscheidene mensen dat ze meer last hebben van migraine tijdens stressvolle migraine. Als laatste kan ook je omgeving een invloed hebben op het uitbreken van een migraineaanval. Mensen die te weinig of te veel slapen kunnen bijvoorbeeld opstaan met migraine of gedurende de dag zich erg uitgeput voelen, wat een migraineaanval teweeg kan brengen.

Migraine behandeling? Mogelijke behandelingen voor migraine!

Migraine kan op verscheidene manieren behandeld worden. Zo consulteren vele mensen een neuroloog om aangepaste medicatie te bekomen. Dit kan erg hulpvol zijn en zowel een acuut als chronisch effect hebben op de frequentie van migraineaanvallen. Ondanks medicatie een grote invloed kan hebben op de frequentie van migraine, is het vaak niet het enige antwoord. Mensen zijn vaak ook geholpen met het aanpakken van onderliggende etiologische factoren van migraine. Zo gaan sommige mensen hun dieet aanpassen, andere zorgen voor meer routine in hun dagen.

De behandeling beperkt zich echter niet enkel tot het aanpakken van fysieke - en omgevingsfactoren. Zo merken veel mensen een significatieve reductie in het frequentie van migraineaanvallen als ze hun stressniveau reduceren. Mijn Kwartier kan je hierbij helpen!

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma dat je dagelijks begeleidt in het verminderen van stress, gezonder leven en pijn te reduceren. Het is een op maat programma, dat je helpt bij het implementeren van gezonde gewoontes in je dagelijks leven. Schrijf je vandaag nog in en ontdek wat Mijn Kwartier voor je kan doen!

Stress test!

Wil je graag weten in welke mate stress en eventuele andere mentale klachten aan de basis kunnen liggen van je migraine? Doe dan hier de gratis stress test en ontdek wat jij kan doen om je stress en migraine te reduceren!