Depressie symptomen zijn niet altijd gemakkelijk te herkennen. Vaak duurt het een hele tijd eer je door hebt dat je lijdt aan depressie symptomen. Iedereen heeft wel eens een slechte dag. Bovendien wordt depressie niet altijd correct gebruikt in de volksmond. Daarom is het niet altijd gemakkelijk te weten wanneer je nu exact aan depressie lijdt en wanneer het een slechte periode is of je aan een ander mentaal probleem lijdt.

Dit artikel helpt je bij het ontdekken van depressie symptomen en bovendien wat je kan doen deze depressie symptomen te verminderen of te behandelen.

Depressie symptomen? Wanneer lijd ik aan depressie?

Je mag spreken van depressie als je gedurende een periode van minstens 2 weken voortdurend aan minsten 5 depressie lijdt:

  • Somberheid
  • Slaapproblemen
  • Piekeren
  • Geheugenproblemen
  • Concentratieproblemen
  • Veranderingen in het eetpatroon
  • Schuldgevoelens
  • Gebrek aan energie en initiatief
  • Neerslachtig zijn ten opzichte van de toekomst.

Naast het lijden aan minstens 5 van bovenstaande depressie symptomen, zijn er nog een aantal andere voorwaarden, waaraan je moet voldoen eer je mag spreken van depressie, zoals bijvoorbeeld de depressie symptomen mogen niet toe te schrijven zijn aan een lichamelijk probleem.

Depressie symptomen? Hoe behandel je depressie symptomen?

Er zijn verschillende manieren om je depressie symptomen te behandelen. In vele gevallen vraagt het behandelen van een depressie en depressie symptomen echter wel professionele hulp, aangezien depressie vaak een probleem is dat reeds gedurende een zekere tijd aanhoudt en ook niet zo gemakkelijk op te lossen is. Soms kunnen depressie symptomen aangepakt worden zonder professionele hulp, maar dit zijn slechts uitzonderlijke gevallen.

Mijn Kwartier is een laagdrempelige hulpverlening voor mensen, die lijden aan depressie symptomen en die dagelijks begeleid willen worden in het behandelen van deze symptomen. Je kan Mijn Kwartier van thuis uit een kwartier per dag volgen, zodat je geleidelijk in stappen kan werken aan het bereiken van jouw doelen. Het programma helpt je niet alleen bij het aanpakken van je depressie symptomen, maar ook bij het hervinden van je geluk en het creëren van gezonde gewoontes, zodat minder gezonde gewoontes stap per stap aan terrein verliezen.

Depressie symptomen testen? Test hier je depressie symptomen?

Wil je graag weten in welke mate depressie symptomen jouw dagelijkse functioneren beïnvloeden? Doe dan hier de gratis depressie test!