Heb je het gevoel dat je een depressie hebt? Of is er misschien iemand in je buurt die symptomen vertoond van depressie? Ben je op zoek naar een depressie test om te meten in welke mate jij aan depressie lijdt, dan ben je hier op de juiste plaats. Allereerst willen we zeggen dat het nuttig is om de symptomen van depressie te kennen en te herkennen. De depressie test geeft je namelijk jouw depressiescore, maar meet ook stress en angst, dat gepaard kan gaan met depressie. Op die manier kan jij duidelijk de depressie symptomen uit de test halen en kan je zelf voor de test al eens inschatten wat jij hebt en wat niet.

Depressie test? Symptomen van depressie!

Zoals je wel zal weten wordt depressie gekenmerkt door een overheersende sombere bui. Dit wil zeggen dat nauwelijks nog kan lachen met leuke dingen. Je sombere bui overheerst je leven. ’s Ochtends heb je nauwelijks zin om uit bed te komen en je hebt geen doel in het leven meer voor ogen. Je ziet de zin van het leven soms niet meer in en hebt ook veel meer huilbuien. Verder zal je ook merken dat je je begint af te zonderen en dat je vaak niet meer meewil als je vrienden of familie voorstellen om iets te gaan doen. Om van een depressie te spreken, moet er sprake zijn van een aanhoudende sombere bui. Dit wil zeggen dat je je gedurende lange tijd somber voelt. Verder komt het ook vaak voor dat mensen in een depressie niet langer hun hobby’s uitoefenen. Je hebt niet langer zin om buiten te gaan of iets te ondernemen, dus je hobby’s worden ook serieus verminderd.

Depressie test? Behandeling van depressie

Mijn Kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma dat je begeleidt in het aanpakken van depressie. Het programma helpt je bij het herkennen van de symptomen van depressie, het ontdekken van jouw krachtbronnen en deze inzetten om je depressie aan te pakken.

Depressie test? Doe de depressietest!

Wil je dus weten in welke mate deze symptomen op jou van toepassing zijn, doe dan hier de gratis depressietest!