Drukke periodes, we kennen ze allemaal. Soms kan het echter te druk zijn, waardoor je erg overspannen kan geraken. Tijdens deze periodes merken mensen vaak dat ze gestresseerder zijn en dat dit een invloed heeft op hoe ze dagdagelijks functioneren. Als je overspannen bent, komt het namelijk vaak voor dat je langer doet over taken en je ook triester of humeuriger bent. Ontdek hier wat nu juist de symptomen zijn van overspannen zijn en wat je eraan kan doen.

Overspannen? De symptomen!

Overspannen zijn kan zich verschillend uiten. Zo kan je bijvoorbeeld lijden aan geheugen- en concentratieproblemen, maar kan je ook last hebben van slaapdeprivatie. Je hoeft niet noodzakelijk aan alle symptomen van overspannen te voldoen om daadwerkelijk overspannen te zijn.

De meest voorkomende symptomen van overspannen zijn hebben een grote link met stress. Als je overspannen bent, is de kans namelijk erg groot dat je ook een hoger level hebt van stress. Dit kan er op zijn beurt voor zorgen dat je moeizamer door de dag geraakt. Mensen hebben namelijk vaak last van concentratieproblemen, doen langer over taken en vergeten ook meer. Daarnaast komt het vaak voor dat je humeuriger bent, maar ook somberder. Mensen die overspannen zijn huilen namelijk vaker en kunnen ook het gevoel hebben dat ze niet meer zichzelf zijn.

Overspannen? De behandeling!

Als je last hebt van meerdere van deze symptomen en ze je dagelijks functioneren erg beïnvloeden, is het nuttig op zoek te gaan naar hulp om je symptomen van overspannen zijn te verminderen. Vaak kan professionele hulp zoals therapeutische begeleiding je helpen ontdekken wat je overspannen zijn teweegbrengt en wat voor jou een persoonlijke oplossing biedt om gelukkiger en gezonder door het leven te gaan. Schrijf je dus vandaag nog in in het online zelfhulpprogramma Mijn Kwartier en pak je symptomen van overspannen zijn dagelijks van thuis uit aan!

Overspannen? Doe de test!

Denk je dat symptomen van overspannen zijn en gelijkaardige symptomen je dagelijkse functioneren beïnvloeden? Doe dan hier de gratis test en ontdek wat jij vandaag nog kan doen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden!