Je leest er steeds meer over in de kranten en hoort er steeds meer over op de radio. Of misschien heb je het zelf ook al ervaren: het vinden van werk voor leerkrachten verloopt steeds moeilijker. Je mag iemand tijdelijk vervangen of komt terecht in een interim job, maar het vinden van een vaste job is zeer moeilijk als leerkracht. Wat kan je nu doen om je kansen te vergroten? Moet je misschien nog een extra diploma of cursus volgen? Dit alles kan zeer stressvol zijn. Dit artikel beschrijft mogelijke wegen die leerkrachten in kunnen gaan en wat ze kunnen doen om hun stress te verminderen.

Interimwerk bij leerkrachten: voor- en nadelen?

Spijtig genoeg is het niet enkel bij leerkrachten dat werkeloosheid of enkel het vinden van interim werk voorkomt. Voornamelijk in de sociale sector is het moeilijk om vast werk te vinden. Zo is het dat veel jongeren, waarvan veel met een diploma hoger onderwijs, geen werk vinden of onder hun diploma werken. Maar wat kan je nu doen om je kansen op vast werk te vergroten? En wat als je nu een job aangeboden krijgt, die onder je diploma is? Moet je die dan aanpakken? Het voordeel van het aanpakken van deze job is dat je een inkomen hebt en dat je aan het werk bent. Voor veel werkgevers staat het namelijk slecht op de CV als je een tijd thuis hebt gezeten. Maar aan de andere kant gaan werkgevers twijfelen aan je capaciteiten in verband met je diploma als je een hele tijd in een andere sector hebt gewerkt. Kortom het vinden van werk is al moeilijk op zich, maar het afwegen van voor- en nadelen van een job onder je diploma kan ook heel moeilijk zijn. Al dit bij elkaar kan veel stress teweeg brengen.

Interimwerk bij leerkrachten: de hulp

Wij kunnen je niet helpen bij het vinden van werk, maar we kunnen je wel helpen bij het voorbereiden op werk of je helpen in het maken van keuzes in het zoeken naar werk. Mijn Kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma, dat je helpt in het verminderen van je stress en dat je helpt bij het ontdekken van jouw krachtbronnen en jouw wensen. Als je minder stress ervaart en je een duidelijker zicht hebt op wat je wil, kan je beslissing en je zoektocht ook duidelijker voor jou worden.

Interimwerk bij leerkrachten: doe de stresstest!

Wil je weten of je uitgeblust geraakt van de zoektocht? Doe dan hier de gratis burn-outtest